Πανκοζανίτικη Κοινητοποίηση


 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό της Κοζάνης και όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Με διάφορα τεχνάσματα και δημιουργώντας ενδοπεριφερειακές αντιθέσεις επιχειρεί την υποβάθμιση της περιοχής μας.
Τα «μαγειρέματα» με το σχέδιο Αθηνά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγούν ουσιαστικά στο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στη συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα υποβαθμίζει και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας, με τη μειωμένη χρηματοδότησή τους για τα λειτουργικά έξοδα, με τα κενά εκπαιδευτικών που οδηγούν στο χάσιμο χιλιάδων ωρών διδασκαλίας, με τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων έτσι ώστε να «στοιβάζονται» οι μαθητές στις τάξεις, με το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών.
Δυστυχώς στον εμπαιγμό αυτό βοήθησαν και οι βουλευτές της περιοχής μας που στηρίζουν την συγκυβέρνηση αλλά και τοπικοί άρχοντες που κινήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Με το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου» εξυπηρέτησαν τοπικισμούς και μικροσυμφέροντα.
Απέναντι σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση ο λαός της περιοχής μας πρέπει να αντιδράσει. Ξεπερνώντας αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή να απαιτήσει :
Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αυτοτέλεια, αυτοδύναμα και ενισχυμένα ( η επιστημονική κοινότητα έχοντας τον πρώτο λόγο σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και με περιφερειακή λογική ας αποφασίσουν για το που θα λειτουργεί το κάθε τμήμα).
Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα λειτουργούν με πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια