Διαρκής και παρατεταμένη ύφεση





ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Του Θανάση Τέγου 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, παρουσία πολλών μελών του συνδέσμου η κοπή της πίτας και η ετήσια Γ.Σ. των Υδραυλικών Ν. Κοζάνης.

Ο Πρόεδρος κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη παρουσίας και συνεύρεσης όλων των συναδέλφων αυτή την περίοδο, λέγοντας χαρακτηριστικα, "Κρίνετε απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, όπως και η κατάθεση προβλημάτων, απόψεων και προτάσεων τις οποίες οφείλει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν η  νέα διοίκηση που θα εκλεγεί από τη σημερινή μας διαδικασία".
Σε ότι αφόρα τη χρονιά που έφυγε ο πρόεδρος σημείωσε, «Πως ήταν ένα έτος που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, ένα έτος που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας για τις τεράστιες αλλαγές που έφερε στη χώρα και στην καθημερινότητα μας. Βιώνοντας τα οδυνηρά αποτελέσματα μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και ύφεσης ως απλοί πολίτες, ως εργαζόμενοι, αλλά και ως   μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, νομίζω ότι είναι η δυσκολότερη περίοδο που διανύουμε μετά τη μεταπολίτευση. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου η διαρκής και παρατεταμένη ύφεση σε όλους τους τομείς που πηγάζει σαφώς μέσα από την εφαρμογή των όρων του μνημονίου. Ήδη έχουμε μπει στον 5ο χρόνο της ύφεσης χωρίς η κατάσταση στην οικονομία της χώρας μας να μπορεί ισορροπήσει, απεναντίας το μόνο που ακούμε και βιώνουμε καθημερινά είναι οι συνεχόμενες μειώσεις μισθών, η επιβολή  νέων φόρων, τα χαράτσια, οι αυξήσεις σε τέλη και πάγια.
Αποτέλεσμα αυτής της φοροεισπρακτικής πολιτικής αφαίμαξης που ακολουθείται είναι η εξαθλίωση των πολιτών, η αλματώδης αύξηση της ανεργίας και  το καθημερινό κλείσιμο επιχειρήσεων. Ειδικά στη Δ. Μακεδονία έχουμε την ατυχία να έχουμε πρωτιά στην ανεργία και η περιοχή μας – που άλλοτε άκμαζε- τώρα μετράει καθημερινά τις πληγές της, με δεκάδες επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα να κλείνουν, και πολλούς συμπολίτες, Συναδέλφους και φίλους μας να ατενίζουν το μέλλον με απαισιοδοξία. Πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες  να καταλάβουν ότι αν δεν παρθούν μέτρα η οικονομία μας δεν μπορεί να  ανακάμψει  και επίσης  ότι  μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να την βγάλει από το τέλμα που έχει περιέλθει. Άμεσα να προχωρήσουν  απαραίτητες ενέργειες όπως: η τόνωση της ρευστότητας στην αγορά, η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, ένα  αξιόπιστο ασφαλιστικό σύστημα με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,                                 η πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, η θέσπιση ενός σταθερού και δικαιότερου φορολογικού Θεσμικού Πλαισίου,
η μείωση των φορολογικών συντελεστών, κυρίως για τις Μ.Μ. επιχειρήσεις, η στήριξη του τομέα των κατασκευών και της οικοδομής, η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης». Να σημειωθεί επίσης σε αυτό το σημείο πως το φλουρί έπεσε…στο Γιάννη Παγκαρλιώτα, όπου παρέλαβε μια εικόνα.  





H Συμβολή των Υδραυλικών στην τηλεθέρμανση    

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την συμβολή των υδραυλικών στην τηλεθέρμανση λέγοντας, «Η συμβολή του ντόπιου δυναμικού - των επαγγελματιών Υδραυλικών- στο μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη μας,                                    την Τηλεθέρμανση, και από πλευράς επενδύσεων  αλλά και από πλευράς ανταποδοτικότητας προς την τοπική κοινωνία, είναι κοινή διαπίστωση και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η δική μας παρουσία συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι συνδέσεις να έχουν μεγάλη απορροφητικότητα από τους καταναλωτές και να γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς όπως όριζαν πάντα τα χρονοδιαγράμματα. 20 χρόνια τώρα σε άψογη συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ, παρέχουμε ποιοτικές και εγγυημένες εργασίες προς τους καταναλωτές και συμπολίτες μας και θέλω να γνωρίζετε όλοι, ότι αυτή η κατάκτηση μας δεν αποτελεί μόνο σημείο αναφοράς για τον κλάδο μας πανελλαδικά αλλά και ένα παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων και επαγγελματιών, δείχνοντας  με τον καλύτερο τρόπο πως μπορεί να στηριχθεί  με ανάλογες  πρωτοβουλίες η οικονομία μιας περιοχής».  

  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια