Εκδήλωση-βράβευση επιχειρηματιών της περιοχής μας μας
Πραγματοποιήθηκε  για άλλη μια χρονιά, από τη Διοίκηση  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης, στα πλαίσια της καθιερωμένης κοπής της βασιλόπιτας για το καλό του Νέου έτους, η εκδήλωση  βράβευσης καταξιωμένων,- «βετεράνων» και αυτή τη χρονιά, επιχειρηματιών της περιοχής μας που με την επιτυχημένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα  αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από τους νεότερους.
Η εκδήλωση, που  αποτελεί ετήσιο πλέον «θεσμό» για το Επιμελητήριο, έγινε «στην πόλη της συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στην Εθνική Οικονομία, στην πόλη  της εργατικότητας και της προκοπής», την Πτολεμαίδα, όπως χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία του προς τους προσκεκλημένους  ο Πρόεδρος, κ. Κώστας Κυριακίδης. Βραβεύτηκαν με την απονομή τιμητικής συμβολικής πλακέτας, από αιρετούς άρχοντες της περιοχή και από εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, «για την προσφορά τους στον τόπο, την επιχειρηματικότητα και τις αξίες της»,  κατά σειρά οι κ.κ.: Σταύρος Αραπογλίδης από Πτολεμαΐδα, Αθανάσιος Λάτσκος από Κοζάνη, Αγησίλαος Αλεξανδρίδης από Πτολεμαΐδα, Παναγιώτης Μπαλτατζής από Βοίο, Γεώργιος Μαραμής από Σέρβια, Μιχαήλ Μάντζαρης από Πτολεμαΐδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ευχάριστη έκπληξη, που μάλιστα προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση, αποτέλεσε για όλους τους παριστάμενους η βράβευση και μιας γυναίκας της κυρίας Ελισάβετ Νικολάου Σάββα της «Μάνας της τοπικής επιχείρησης», όπως την αποκάλεσε στον πρόλογο του ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Ιάκωβος Παντελίδης, στο πρόσωπο της οποίας απονεμήθηκε το βραβείο «τιμής ένεκεν» και  για όλες τις αφανείς γυναίκες που στήριξαν, παράλληλα με την οικογένειά τους, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των συζύγων και των παιδιών τους, όντας στην ουσία οι ίδιες «η ψυχή και το μυαλό» των οικογενειακών τοπικών επιχειρήσεων. Προλογίζοντας την εκδήλωση της βράβευσης των αναφερθέντων ο κ. Παντελίδης στο λόγο του επεσήμανε : «Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, αποφασίσαμε σαν Διοίκηση να απονείμουμε και εφέτος τα καθιερωμένα πλέον επιχειρηματικά βραβεία του Επιμελητηρίου μας  σε επιχειρηματίες, που με την επιχειρηματική τους σταδιοδρομία δίνουν παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ηθικό κίνητρο στους νεότερους για ακόμα μεγαλύτερα επιχειρηματικά επιτεύγματα. Η εφετινή απονομή αφορά για άλλη μια φορά τη βράβευση καταξιωμένων επιχειρηματιών της Περιφερειακής μας Ενότητας «παλαίμαχων» θα έλεγα, αν και μόνο παλαίμαχοι δεν είναι οι άνθρωποι που θα βραβευθούν σήμερα -,  καθώς συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους, την ενέργεια και την εμπειρία τους στις επιχειρήσεις που κληροδότησαν στα μέλη των οικογενειών τους που αποτελούν  τους συνεχιστές και  άξιους  απογόνους  τους.
Όλοι τους για περισσότερο από μισό αιώνα με την επιχειρηματική τους δράση, το όραμα και τις πρωτοβουλίες τους, προσέφεραν και προσφέρουν ακούραστα μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη της οικονομικής ζωής του τόπου και στο κοινωνικό σύνολο. Τα βραβεία που θα απονείμουμε  είναι συμβολικά. Τιμούμε την πρωτοβουλία, την ικανότητα, την αποτελεσματικότητα, τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία.
Τιμούμε την προσφορά των «δικών μας» επιχειρηματιών που με έδρα τον τόπο τους τόλμησαν να κάνουν την αρχή, να μετατρέψουν το όραμα τους σε ιδέες, τις ικανότητές τους σε αξίες. Με τα βραβεία αυτά στους συγκεκριμένους ανθρώπους  αναδεικνύουμε τις σύγχρονες αξίες της επιχειρηματικότητας και φέρνουμε την επιχειρηματικότητα κοντά στους νέους ανθρώπους  υποδεικνύοντας της σε θετική επιλογή για τη ζωή και τη σταδιοδρομία τους. Ιδιαίτερα σε  μια χρονιά, όπως το 2013,  που θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για όλους τους Έλληνες, εμείς θέλουμε και θεωρούμε χρέος μας να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι από τον ιδιωτικό τομέα, με πολλή δουλειά και προσπάθεια μπορεί να στηριχθεί η ελπίδα για ανάκαμψη. Οι επιχειρηματίες που βραβεύουμε σήμερα  είναι όλοι τους επιτυχημένοι και αναγνωρισμένοι από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο και πρέπει να ειπωθεί ότι δεν πρόκοψαν από τη μια στιγμή στην άλλη.
Όλοι σχεδόν ξεκίνησαν εκ του μηδενός και με προσωπικό πείσμα, πολύ δουλειά, συνέπεια,  τιμιότητα και αξιοπρέπεια προς την κοινωνία κατόρθωσαν να γίνουν πρώτοι μεταξύ πρώτων και να αποτελούν σήμερα σεβαστές  και καταξιωμένες στην συνείδηση όλων προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.» Κατόπιν,  αφού οι κ.κ.  Σταύρος Αραπογλίδης, Αθανάσιος Λάτσκος, Αγησίλαος Αλεξανδρίδης, Παναγιώτης Μπαλτατζής, Γεώργιος Μαραμής και Μάντζαρης Μιχαήλ, των οποίων τα βιογραφικά με έμφαση στην επιχειρηματική τους πορεία στο διάβα του χρόνου αναγνώστηκαν με παράλληλη προβολή φωτογραφιών- σταθμών  της επιχειρηματικής τους πορείας, ο κ. Παντελίδης προλογίζοντας τη βράβευση της κυρίας Ελισάβετ Σάββα, συζύγου εν ζωή του Νικολάου Σάββα.  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κώστας Κυριακίδης, κάλεσε στο βήμα να απονείμει το βραβείο στην κυρία Ελισάβετ Σάββα την Δήμαρχο Πτολεμαίδας κα Παρασκευή Βρυζίδου, καθώς όπως είπε «αρμόζει και είναι πρέπον το βραβείο στη «Μάνα της τοπικής επιχείρησης» να επιδώσει μια επίσης δυναμική και άξια γυναίκα όπως είναι η Δήμαρχος Πτολεμαίδας». Η εκδήλωση έληξε με το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του παραρτήματος του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης στην Πτολεμαίδα, με πολλές ευχές από την επιχειρηματική κοινότητα  του τόπου μας για ένα Νέο Έτος Ειρηνικό, Δημιουργικό και Αναπτυξιακό, έτος ανάκαμψης του αρνητικού κλίματος ιδιαίτερα για τις παραγωγικές Τάξεις, αλλά  και για όλο τον κόσμο.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια