1η Αιμοδοσία του 2013    
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ»

 
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», διοργανώνει την 1η Αιμοδοσία του 2013, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ (προσέλευση μέχρι 7:30), στα ΝΕΑ γραφεία του Συλλόγου, Παύλου Χαρίση 23 (Πρώην Κέντρο Νεότητας). «Με ικανοποιητικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ξεκινάμε το ταξίδι της Δωρεάς Ζωής για ακόμη πιο αποτελεσματικό το 2013, με όρεξη για δουλειά και ελπίδα.
O Σύλλογος και το έργο του συνεχώς μεγαλώνει, για το λόγο αυτό καλεί τους νέους ηλικίας 18-30 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό να συνδράμουν στις διάφορες δραστηριότητες, γιατί είναι δύσκολο λίγοι να εξυπηρετούν τόσους πολλούς και σε τόσο πολλές δραστηριότητες. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν νέα στελέχη , ώστε να διαχέετε η γνώση και η εμπειρία για να υπάρχουν πάντα έτοιμα στελέχη για την απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου. Η οικονομική συγκυρία δεν μας πτόησε αντέξαμε και απαντήσαμε με την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη, την Δωρεά ΖΩΗΣ (Αίμα, Αιμοπετάλια, Βλαστοκύτταρα, Μυελός των Οστών, Δωρεά Οργάνων) τουλάχιστον αυτά τα έχουμε και μπορούμε να τα διαθέσουμε χωρίς να υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος. Η αγάπη στον συνάνθρωπο παίρνει πραγματική μορφή με την εθελοντική αιμοδοσία όταν προσφέρεται για τον άγνωστο πάσχοντα ασθενή. Σας περιμένουμε το απόγευμα της Τετάρτης.
Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση  στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι: Να αισθάνεστε καλά, να είστε ξεκούραστοι, να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.
Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος. Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν αιμοδοτούμε. Δηλώνουμε στο γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε. Έχουμε μαζί  μας ταυτότητα ή θυμόμαστε τον αριθμό ταυτότητας. (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)», τονίζεται από τους αιμοδότες Κοζάνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια