Μουσική παράσταση με κάλαντα

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης διοργανώνει μουσική παράσταση με «Κάλαντα του Δωδεκαημέρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8.00 το βράδυ στην αίθουσα «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.
Τη μουσική παράσταση θα παρουσιάσει το «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την επιμέλεια του Καθηγητή του Τμήματος κ. Σωκράτη Σινόπουλου.
Η παράσταση – συναυλία είναι ένα μουσικό ταξίδι στις άκρες του Ελληνισμού: από τον Πόντο και την Καππαδοκία μέχρι την Κάτω  Ιταλία, κι από την Ήπειρο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, με οδηγό τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.
Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος 25 μουσικοί, φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με παραδοσιακά όργανα (πολίτικη λύρα, βιολί, κλαρίνο, κανονάκι, bayan, τρίχορδο μπουζούκι, κρουστά, καβάλι, σαντούρι, ούτι) και τραγούδι. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και η είσοδος είναι δωρεάν.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια