Bραδιές θεάτρου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

 


Οι αποκριές τελείωσαν, αλλά το ΔηΠεΘε συνεχίζει τις δράσεις του και την επόμενη εβδομάδα στην ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάζουμε την παράσταση (Τρίτη Τετάρτη Νυχτερινή) αφιερωμένη στην γυναίκα.


«ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ»

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, τιμώντας την ημέρα της γυναίκας, παρουσιάζει την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην Εναλλακτική Σκηνή, το έργο του Τζων Μιχάλη «ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ», για μία ΜΟΝΟ παράσταση.

Το έργο σε μερικές γραμμές

Μια γυναίκα τηλεφωνεί στην αστυνομία για να παραδοθεί, έχοντας στο διπλανό δωμάτιο τα ακίνητα σώματα του συζύγου και της ερρωμένης του που τυγχάνει και η καλύτερη της φίλη.

Κι αμέσως μετά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της αλήθειας, καθώς όλοι ψάχνουν στα τηλέφωνα το ζευγάρι των εραστών αλλά μόνο αυτή η γυναίκα είναι εκεί για να απαντήσει. Κι όσο περνάει η ώρα, τόσο κι ο καθένας εισπράττει το τίμημα του νήματος που του αναλογεί. Κι εκείνη, αιωρούμενη μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, φανερώνει την δική της αλήθεια, μέσα στη δίνη επίγνωσης της λεηλασίας μιας ζωής.

Κι όταν κάποια στιγμή φθάνει η αστυνομία, η μεγαλύτερη απ’ όλες, η ξεκάθαρη εικόνα ξεπροβάλει, σαν μια τιμωρία αλλά ίσως και λύτρωση μαζί…

Δυό λόγια για την παράσταση από τον Σταύρο Παρχαρίδη

Σε μια εποχή που η υποκρισία , το προσωπικό συμφέρον και η κοινωνική ανευθυνότητα κάθε μορφής εξουσίας, τείνουν να γίνουν κανόνας, κόντρα στην λογική και την επιθυμία του μέσου πολίτη, ό Τζων Μιχάλης με το θεατρικό μονόλογό του ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ έρχεται και επισημαίνει το πιο πάνω πρόβλημα. Μέσα από μια ιστορία που θα μπορούσε κανείς με ευκολία να χαρακτηρίσει «προσωπικό δράμα» διεισδύει στην ανίερη λογική όλων όσων θεωρούν δεδομένη την δική τους ισχύ. Μέσα από την χρήση των μέσων επικοινωνίας «εισβάλει» σε αξίες που χάνονται, όπως η εμπιστοσύνη, η «τσίπα» το «καθαρό μέτωπο» όπως συνήθιζαν να λένε παλιά. Τέλος η ωμή βία εναντίων γυναικών και δυστυχώς πολλές φορές η απώλεια της ζωής τους. Απέναντι στην ψυχρή λογική του συμφέροντος ο άνθρωπος η ίδια η ζωή στο πρόσωπο μιας γυναίκας που αποφασίζει να πάρεi την ζωή και την τύχη της στα χέρια της. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα μπορούσε να βιώνεται καθημερινά απ’ τον καθένα μας. Ωστόσο το σαρκαστικό χιούμορ διάσπαρτο μέχρι το μεγάλο φινάλε, κυριαρχεί και προβληματίζει. Ένα φαινομενικά συνηθισμένο ταξίδι σε ένα ασυνήθιστο κόσμο κάθε ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ.


Συντελεστές παράστασης

Παίζει: η Βάσω Δήμογλου.

Κείμενο: Τζων Μιχάλης / Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης / Σκηνικά κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Μουσική: Νίκος Πανδής / Φωτισμοί: Θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ / Φωτογραφίες: Σταύρος Παρχαρίδης

Διαφημιστικό Βίντεο: Γιώργος και Σταύρος Παρχαρίδης.






Το τραγούδι της παράστασης «Ρόδα ολάνθιστα» μελοποίησε ο Νίκος Πανδής σε στίχους του Τζων Μιχάλη και ερμηνεύει η Αναστασία Κόσμογλου.

Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε στο Riverside Studio Thessaloniki από τον Σωκράτη Παπαιωάννου.


Τιμή εισιτηρίου :

Προπώληση : 8 ευρώ.

Στο θέατρο : 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων από τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ και από το Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια