Ο Νίκος Καρακούλας, με καταγωγή από την Αιανή Κοζάνης, έλαβε το Βραβείο "Ξενοφάνης" στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης "Κ.Π. Καβάφης" 2022 για την ποιητική του συλλογή "Νοσταλγία".

 




Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την International Art Academy με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο βραβευμένος ποιητής γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1944 στην Αιανή Κοζάνης. Αποφοίτησε από το εξατάξιο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Αρρένων Κοζάνης και εργάστηκε ως τυπογράφος στην εφημερίδα της Κοζάνης «Θάρρος», ως λινοτύπης στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «Ελεύθερος Λαός», «Δράσις», «Σπορ», «Αλήθεια» και ως τεχνικός τύπου στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Διετέλεσε για ένα, δύο και τέσσερα έτη ως ταμίας, γραμματέας και πρόεδρος αντίστοιχα, στο σωματείο «Συνδικάτο Τύπου Θεσσαλονίκης».

Έλαβε «Βραβείο Κοινωνικής Ποίησης» στον Η΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού για το ποίημα «Νοσταλγία», Τιμητική Διάκριση στον 16ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το ποίημα «Το εγώ και η πατρίδα πορεύονται μαζί» και "Βραβείο Επικής Ποίησης" στον 11ο Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού για το ποίημα "Τρικυμία εν κρανίω".

Εκτός από τις Ανθολογίες των τριών διαγωνισμών, ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο «Ποιητικό Λεύκωμα – Γιορτή της Ποίησης 2020» του Περιοδικού Κέφαλος – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς, στο «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021» και στο «Ποιητικό Λεύκωμα – Γιορτή της Ποίησης 2021» των Εκδόσεων Κέφαλος.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: http://www.artsociety.gr/kavafiscom2022.html

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ποιητή είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.idrogios.gr/egkuklopaideia-logotekhnon/kappa/karakoulas-nikolaos.html




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια