Ράγισαν καρδιές οι φοιτητές της Κοζάνης: “Βράζουμε από οργή για το πως είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός”. Mεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Κοζάνης. Φοιτητές, μαθητές, απλοί πολίτες ήταν όλοι εκεί..


 


Μια από τις μεγαλύτερης συγκεντρώσεις των τελευταίων  ετών πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου.  Φοιτητές, μαθητές , φορείς και απλοί πολίτες έδωσαν βροντερό παρών διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις μέτρων που είχαν σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν  στα Τέμπη στις 28 του περασμένου μηνά.




Μιλώντας από το βήμα οι φοιτητές τόνισαν:  

«Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουμε την θλίψη μας, την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς! Βράζουμε από οργή για το πως είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Ως εδώ! Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα. Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος της Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση»







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια