Γενική συνέλευση ΦΣ Ηλεκτρολόγων και μηχανικών υπολογιστών Κοζάνης: Νέο συλλαλητήριο τη Πέμπτη 16 Μαρτίου

 Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η νέα γενιά δεν μένει αμέτοχη. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού, έδειξαν την οργή τους απέναντι στο έγκλημα. Δεν ανεχόμαστε να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί.

Οι μαζικές διαδικασίες του συλλόγου μας, οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις, φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτός είναι ο δρόμος που έκανε την κυβέρνηση να αναδιπλώσει την επικοινωνιακή της πολιτική. Αυτός είναι ο δρόμος που έδωσε απάντηση στα διάφορα παπαγαλάκια. Αυτός είναι ο δρόμος που έδωσε δύναμη και θάρρος στις οικογένειες των θυμάτων.

Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράσαμε και εκφράζουμε τη θλίψη μας, αλλά κυρίως την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Οργή γιατί το 2023 υπήρχαν όλα τα μέσα να αποτραπεί η σύγκρουση. Το κόστος τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου ανέρχεται σε περίπου 50.000 ευρώ και ενώ η εταιρεία μετρούσε κέρδη 150 εκατομμυρίων, επιδοτούνταν σε ετήσια βάση από το κράτος με 45 εκατομμύρια, δεν τοποθετήθηκαν ποτέ! Οργή γιατί οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους επανειλημμένα είχαν προειδοποιήσει με την τελευταία τους ανακοίνωση στις 7 Φλεβάρη, μόλις 20 ημέρες πριν το έγκλημα, να καταλήγει: "Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις".

Ακούστηκε δυνατά το "Ως εδώ!". Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος της "Hellenic Train". Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. "ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία", βροντοφώναξαν αυτές τις μέρες χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα! Όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρείες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση. Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες. Η προσπάθεια να τα φορτώσουν στο “ανθρώπινο λάθος” προκαλεί την απλή λογική! Όλοι τους ξέρανε, όλοι τους γνώριζαν και τώρα κάνουν τους ανήξερους. Τους βαρεθήκαμε! Χορτάσαμε σωτήρες και τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων, τώρα θα μιλήσουμε εμείς!

Ξέρουμε καλά ότι η ίδια πολιτική που λογαριάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές μας είναι που προχωράει και το χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία, υποβαθμίζει τα μορφωτικά μας δικαιώματα! Είναι η πολιτική της σημερινής και όλων των κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων της ΕΕ που υποτάσσονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων! Τέτοια είναι και η εξέλιξη που σχετίζεται με την επαναφορά της συζήτησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια και του νόμου για την ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους περάσει.


Και αυτή τη βδομάδα συνεχίζουμε με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις, η γενική συνέλευση του ΦΣ των ΗΜΜΥ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο της σχολής την Πέμπτη 16 Μαρτίου και καλεί στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας. Μαθητές από σχολεία της πόλης σχηματίζουν με τις τσάντες τους μηνύματα ότι ο λαός δεν θα ξεχάσει το έγκλημα των Τεμπών, ότι εδώ και τώρα απαιτούμε δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές στο ύψος των αναγκών μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλίες και γενικές συνελεύσεις.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΗΜΜΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ :

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Απαιτούμε:

Να αποδοθούν άμεσα όλες οι ευθύνες, για το έγκλημα στα Τέμπη

Ασφαλείς μεταφορές για όλο το λαό και τη νεολαία.

Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για τους φοιτητές από και προς τη σχολή.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια