Ο Χάρης Ι. Γκοβεδάρος για την τηλεθέρμανση: «Δε μπορεί στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης, το κεκτημένο αγαθό της τηλεθέρμανσης να είναι έρμαιο της τύχης και της συγκυρίας»

 

 



Πάντως η τηλεθέρμανση Κοζάνης δεν μπορεί να εξαρτάται από τη νέφωση, την ηλιοφάνεια ή τις διαθέσεις και τις ριπές του ανέμου αφήνοντας ο ΑΔΜΗΕ εκτός λειτουργίας τις μονάδες Αγίου Δημητρίου που απαιτούνται για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Δε μπορεί στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης, το κεκτημένο αγαθό της τηλεθέρμανσης να είναι έρμαιο της τύχης και της συγκυρίας.

Ούτε μπορεί να συνεχιστεί η υπερχρέωση εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΚ προς αγορά πετρελαίου για την τροφοδότηση του κεντρικού λεβητοστασίου τις ώρες και ημέρες που είναι εκτός συστήματος οι μονάδες Αγίου Δημητρίου.

1. Άμεσα απαιτείται επιτέλους η πολιτική παρέμβαση στον ΑΔΜΗΕ και οριστική και διαρκής δέσμευσή του για αδιάκοπη συμμετοχή στο μίγμα όσων μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

2. Δρομολόγηση ενεργειών για εξασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης τις επόμενες δεκαετίες μέσω επενδύσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ σε ΑΠΕ, θερμική αποθήκευση, γεωθερμία, ηλιοθερμικά συστήματα, ή ακόμα και την καύση απορριμμάτων σε μονάδες συμπαραγωγής μηδενικών εκπομπών.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια