Δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης και Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την ανανέωση του εξοπλισμού των σχολείων του Νομού Κοζάνης

 


 

Αρχίζει αύριο η ανανέωση του εξοπλισμού στα σχολεία του Νομού Κοζάνης από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την παράδοση νέου, σύγχρονου υλικού σε δέκα σχολικές μονάδες στον Δήμο Κοζάνης, στον Δήμο Βελβεντού και στον Δήμο Σερβίων, όπου έχουν υποβληθεί αντίστοιχα αιτήματα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του Νομού Κοζάνης και συγκεκριμένα στον Δήμο Εορδαίας και στον Δήμο Βοΐου, όπου υπάρχουν σχετικά αιτήματα, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου σε όλους τους Δήμους του Νομού. 

Αύριο, η παράδοση του εξοπλισμού αφορά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στις τρεις πόλεις, καθώς και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της Κοζάνης. 

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες εφοδιάζονται με 25 βιβλιοθήκες, 208 θρανία, 11 γραφεία διοίκησης και ηλεκτρονικών υπολογιστών, 430 καθίσματα, 18 πίνακες μαρκαδόρου και μαγνητικοί πίνακες, καθώς και ειδικό εξοπλισμό με γράμματα και αριθμούς για τους μαθητές του Δημοτικού. 

Η βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, με την υλοποίηση, μέσω της ΚΤ.ΥΠ Α.Ε., πλήθους έργων κατασκευής σχολείων, ανακαίνισης και παροχής εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια