Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ.: Καμία αναφορά στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά και την προσωπική διαφορά

 






Καμία αναφορά στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά και την προσωπική διαφορά.


Χιλιάδες συνταξιούχοι πριν από το 2016 στην περιοχή μας χωρίς καμία αύξηση


Οριστικοποιήθηκε το ποσοστό της αύξησης στα 7,75%




Την εν λόγω αύξηση θα την πάρουν ολόκληρη όλοι όσοι βγήκαν μετά τις 13 Μαΐου του 2016.

Επίσης ολόκληρη την αύξηση θα πάρουν και εκείνοι που βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2016 αλλά έχουν αρνητική προσωπική διαφορά.

Ένα μέρος της αύξησης θα πάρουν όσοι έχουν προσωπική διαφορά κυρίως κάτω από 100 ευρώ δηλαδή εάν έχω προσωπική διαφορά 80 ευρώ και είναι 100 ευρώ η αύξηση θα πάρουν 20 ευρώ.

Οι αυξήσεις θα δοθούν στο τέλος Γενάρη και θα αφορούν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Όλοι θα πάρουν αύξηση το ποσό που αντιστοιχεί στην Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης μιας και θα καταργηθεί η εν λόγω κράτηση το ποσό της εν λόγω εισφοράς ξεκινά από 5 ευρώ το μήνα έως και 40 ευρώ ανάλογα με τα συνολικά εισοδήματα. Η κράτηση ξεκινά από τα 12.000 ευρώ και πάνω στα ετήσια συνολικά εισοδήματα.

Προσοχή η εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) δεν θα καταργηθεί η κράτηση αυτή αφορά το μεγάλο ποσό είναι μηνιαία και ξεκίνα κλιμακωτά με 3% από τα 1.400 ευρώ και πάνω και φτάνει έως και 14% επί του συνολικού ποσού των αποδοχών.

Η μεγάλη αδικία συντελείται σε όσους έχουν προσωπική διαφορά οι οποίοι ήταν περικοπές τα προηγούμενα χρόνια έως και 40% και έχουν να δουν αύξηση πάνω από 13 χρόνια

Οι αντιδράσεις όλων των συλλόγων των συνταξιούχων ήταν σύσσωμες με διαδηλώσεις, συναντήσεις με την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ όπου τέθηκε το θέμα της προσωπικής διαφοράς και των αναδρομικών κατ’ επανάληψη. Δυστυχώς η κυβέρνηση εμμένει στην υλοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίον προεκλογικά έλεγε ότι θα καταργήσει.

Ειδικότερα στην περιοχή μας όπου οι προσωπικές διαφορές αγγίζουν το 90% των πριν το 2016 συνταξιούχων το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί η πλειοψηφία των συνταξιούχων έφευγαν με πλήρη σύνταξη με 27/27 και με ποσοστό αναπλήρωσης 80% του τελευταίου μισθού με το νέο νόμο 4387 του 2016 «Νόμος Κατρούγκαλου» το ποσοστό αναπλήρωσης είναι πολύ μικρό και ως εκ τούτου προκύπτουν πολύ μεγάλες προσωπικές διαφορές.

Για αυτή την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας ενημερώθηκαν ιδιαίτερα οι βουλευτές της περιοχής για να υπάρξει τουλάχιστον αναγωγή των 27 ετών υπέρ βαρέων σε χρόνια των κοινών διατάξεων.

Περιμέναμε στην κατάθεση του προϋπολογισμού να υπάρχει κάποια αναφορά στο θέμα των συνταξιούχων της προσωπικής διαφοράς και των αναδρομικών αλλά δεν ειπώθηκε λέξη ούτε απάντηση στις λύσεις οι οποίες μπορούσαν να υλοποιηθούν:


Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς δεν έγινε δεκτή ούτε καν συζητήθηκε.


Αλλά ούτε και το πάγωμα για ένα χρόνο της προσωπικής διαφοράς το οποίο θα επέτρεπε στους συνταξιούχους που έχουν δει τεράστιες περικοπές στα προηγούμενα χρόνια να δουν επιτέλους μετά από 13 χρόνια μία αύξηση.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κρατούν απευθείας όλοι την αύξηση που θα έπαιρναν και την ενσωματώνουν στην προσωπική διαφορά και κοιτάξτε την αντίφαση ενώ, όσοι έχουν αρνητική προσωπική διαφορά τους καταβάλλεται σε πέντε δόσεις σε αυτούς που έχουν θετική προσωπική διαφορά την κρατούν εφάπαξ ολόκληρη την αύξηση.


Αφού δεν την καταργούν δεν την παγώνουν, ας την κάνουν τουλάχιστον σε δόσεις έτσι ώστε ένα ποσό να ενσωματώνεται και ένα ποσό να δίνεται σε πραγματική αύξηση.

Για τα αναδρομικά ούτε λόγος εμμένουν στις χρονοβόρες αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες ειρήσθω εν παρωδώ όλες δικαιώνουν τους προσφεύγοντες ενώ πολλοί συνταξιούχοι είτε τους έβγαλαν εκτός αλλάζοντας τις προθεσμίες, είτε τους απέτρεψαν να κάνουν προσφυγές με δηλώσεις υπουργών οι οποίοι έδιναν υποσχέσεις ότι θα δοθούν σε όλους με βάσει την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα, θέλουμε να είστε δίπλα στα Σωματεία σε κάθε κίνηση έως ότου αποκατασταθούν οι αδικίες.



































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια