Εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

 



Για ακόμη μία φορά, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, πρωτοπορεί στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιώντας πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης E.R.C.)



Το Σάββατο και την Κυριακή (3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα) διοργανώθηκαν με επιτυχία, στο κτήριο Βούλγαρη, 4 εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης, Πνιγμονής και Θέσης Ασφαλείας.

Πολίτες εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν γρήγορα ότι πρόκειται για θύμα καρδιακής ανακοπής, να καλέσουν άμεσα και σωστά το ΕΚΑΒ (166/112) να αντιμετωπίσουν μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και να κάνουν χρήση ενός αυτόματου απινιδωτή.

120 επιπλέον πιστοποιημένοι ανανήπτες είναι πλέον γεγονός. Εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω σε απλές δεξιότητες, που μπορούν να σώσουν μια ζωή.

Να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ.Γεώργιο Μαργαρίτη και Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομικού κ.Μενέλαο Μακρυγιάννη, για την χορηγία 4 εκπαιδευτικών απινιδωτών, για την υλοποίηση των πιστοποιημένων σεμιναρίων εκπαίδευσης πολιτών της ΠΔΜ. Για ακόμα μία φορά στάθηκαν αρωγοί σε θέματα που άπτονται στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.


Η συνέχεια των εκπαιδεύσεων στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023 με νέα πιστοποιημένα σεμινάρια.


Για το Δ.Σ.


Δέσποινα Πολιτίδου

Πρόεδρος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια