Κοζάνη: Εκδήλωση για τη Μικρασιάτικη φορεσιά

 




Εκδήλωση για τη Μικρασιάτικη φορεσιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Αυθεντικές Φορεσιές και νεότερες ,φορεμένες από τις Μικρασιάτισες κυρίες με περηφάνια , για την ιστορία που κουβαλούν.

Οι φορεσιές αποτελούν δείγματα του υλικού πολιτισμού και είναι ζωντανές εικόνες που φέρουν κάτι  από τη ζωή των γυναικών της Μικράς Ασίας των αρχών του περασμένου αιώνα.





Η εκδήλωση, στο πλαίσιο των 100χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες «Μέθεξη», και τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης, του Συλλόγου Κιζδερβενιωτών Νικομιδείας Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Κουβουκλιωτών «Ο Όσιος Βαραδάτος» και του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Νέας Χαραυγής.

Ο Σύλλογος των Μικρασιατών Κοζάνης ευχαριστεί πολύ Δημήτρη Χατζηαγγελίδη, και τονίζει: “για τούς θησαυρούς που με τόση περηφάνια μας έδειξες (αυθεντικές φορεσιές Μικράς Ασίας ,Καππαδοκίας , Κιουτάχιας ,Σύλλης Ικονίου, Σεβαστειας) και οι νεώτερες Κουβουκλιωτων ,Αστική Προύσσας ( Κατω Παναγιάς Σμυρνης) επίσης ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο της (ΜΕΘΕΞΗ) κ.Χριστίνα Ματιάκη την κ. Αναστασοπούλου και την κ.Φασνάκη για τήν εξαιρετική οργάνωση της παρουσίασης”.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια