Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

 


 

Τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο συνάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στα Τίρανα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Αλβανία, όπου εγκαινίασε τη Διμερή Συνεργασία των δύο χωρών για την Οδική Ασφάλεια, ο κ. Παπαδόπουλος είχε την τιμή να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο με τη συμβολή της ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, της Πρέσβεως κ. Κωνσταντίνας Καμίτση και του Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών της Πρεσβείας κ. Μάριου Μπελιμπασάκη. Ο Υφυπουργός Μεταφορών είχε τη χαρά να ενημερώσει τον Μακαριώτατο για το έργο του ελληνικού Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα ζητήματα της Οδικής Ασφάλειας, όπου του κατέθεσε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας Ελλάδα 2021 - 2030. Τονίστηκε από κοινού ότι η συνεργασία Ελλάδος - Αλβανίας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας θα συμβάλλει στις σχέσεις με τη γείτονα χώρα και ότι οι διμερείς σχέσεις με την Αλβανία σε κάθε τομέα είναι αναγκαίες για την ελληνική μειονότητα.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας επισκεφθώ σήμερα για να πάρω την ευλογία σας και να ακούσω πώς θα μπορούσα να συμβάλω κι εγώ από πλευράς μου στο άγιο έργο σας για την Ορθοδοξία και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»,  δήλωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών.

Ο Μακαριώτατος περιέγραψε στον κ. Παπαδόπουλο το έργο της Αρχιεπισκοπής και τα σχολεία που λειτουργεί στην Αλβανία, καθώς και πόσο σημαντική για την ελληνική μειονότητα είναι η παρουσία τους και η στήριξή τους από την Ελλάδα.



Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων, το οποίο ιδρύθηκε το 1998 από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1.000 παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά.

Συζήτησαν, τέλος, για το συγγραφικό έργο του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου, ο οποίος είναι Oμότιμος Kαθηγητής του Eθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επισκέφθηκε, επίσης, τον Καθεδρικό ναό Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, όπου ξεναγήθηκε από τον Αγιογράφο Χρήστο Παπανικολάου.

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια