Στα Τρίκαλα μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης: Επίσκεψη από το μουσείο Τσιτσάνη μέχρι τον μαγικό Μύλο των ξωτικών

 



Το καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης, πραγματοποίησε μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στα Τρίκαλα μπαίνοντας στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.



Η ανακοίνωση του σχολείου

Επισκεφθήκαμε πρώτα το διπλό Οθωμανικό λουτρό ( ανδρών και γυναικών), όπου μας έγινε εκπληκτική ξενάγηση από τον υπεύθυνο της ΕΦΑ Τρικάλων για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του λουτρού επί Τουρκοκρατίας. Πρόκειται για ένα έξυπνα συντηρημένο κτήριο. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Μουσείο Τσιτσάνη, στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πολλές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Τρικαλινού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και να περιηγηθούμε στο μουσείο.

Το χριστουγεννιάτικο κλίμα της πόλης πήραν οι μαθητές μας στον στολισμένο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Μετά το μεσημέρι η ομάδα μας βρέθηκε στον μαγικό Μύλο των ξωτικών. Μαθητές και συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν όλους τους χώρους του Μύλου, να ξεναγηθούν σε κάθε γωνιά, να γευθούν νόστιμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Στην κεντρική σκηνή του Μύλου οι μαθητές μας της κατεύθυνσης Χορού έδωσαν παράσταση παραδοσιακών χορών της Κοζάνης και της περιοχής της. Λίγες ώρες πριν είχαν επισκεφθεί τον Χορευτικό Όμιλο " Τρίκκη", όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για πολλές παραδοσιακές φορεσιές της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας.

Τους χορούς δίδαξε ο υποδιευθυντής μας και καθηγητής παραδοσιακών χορών Αργύρης Παπαζήσης.

Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα! Χρόνια πολλά στην Κοζάνη για τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια