Δήμος Κοζάνης: Αντίστροφη μέτρηση για τα έργα ΣΔΙΤ ύψους 80 εκατομμυρίων



Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση των έργων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο Δήμο Κοζάνης, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο ενισχύει το ρόλο του Δήμου Κοζάνης ως ένα ισχυρό αστικό περιφερειακό κέντρο. Ενισχύει τον Δήμο εν όψει της διαμόρφωσης του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προφίλ της περιοχής.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία, σηματοδότησε η έλευση των συμβούλων της KPMG, που έχουν αναλάβει την τεχνική, οικονομική και νομική στήριξη της δημοπράτησης των έργων από την EBRD που υποστηρίζει για λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης όλα τα έργα ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, στελέχη της εταιρείας με επικεφαλής τον Σπύρο Σπύρου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Μελετών, καθώς και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, στο Δημαρχείο, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022. Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου ΣΔΙΤ.

Στη συνέχεια, τεχνικοί, νομικοί και περιβαλλοντολόγοι της KPMG κατέγραψαν επί τόπου όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα οικοδομικά τετράγωνα όπου θα χωροθετηθούν τα έργα ΣΔΙΤ, σε Κοζάνη, ΖΕΠ, και Νέο Κλείτο.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΣΔΙΤ περιλαμβάνει την κατασκευή:


  • «Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης», στο Ο.Τ. 2 (Οικοδομικό Τετράγωνο) στη ΖΕΠ


  • Νέων σχολικών κτηρίων
    - Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στο Ο.Τ. 878 της πόλης της Κοζάνης
    -14ο Νηπιαγωγείο στο Ο.Τ. 203 της πόλης της Κοζάνης

-9ο Νηπιαγωγείο Ο.Τ. 709 της πόλης της Κοζάνης
-Καλλιτεχνικό Σχολείο Ο.Τ. 38 του Νέου Κλείτου
- Νέο ΕΠΑΛ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και τα «ψηφιακά» επαγγέλματα. Ο.Τ 9Β & Ο.Τ. 42 της ΖΕΠ

  • Ακόμη, ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές των σχολικών μονάδων, καθώς δημιουργούνται:

- Κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γυμνάσιο Ο.Τ. 608 της πόλης της Κοζάνης


-Κλειστό Γυμναστήριο 3ου Λυκείου/ 4ου & 8ου Γυμνασίου στο Ο.Τ. 778 της πόλης της Κοζάνης

- Επίσης, δημιουργείται νέα κλειστή κολυμβητική δεξαμενή 25x30 στο Ο.Τ. 3 της ΖΕΠ.


Το έργο, όπως προαναφέρθηκε, θα κατασκευαστεί με τη μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ, σε πραγματικές τιμές, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η βαριά συντήρηση του έργου για 25 έτη.

Η κατασκευή δηλαδή θα χρηματοδοτηθεί από ιδιώτη ο οποίος θα αποπληρώνεται με πληρωμές διαθεσιμότητας από το Δημόσιο. Η ιδιοκτησία και η διαχείριση των έργων θα γίνεται από τον Δήμο Κοζάνης.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια