H έννοια του "κορυφαίου" με την πένα του Μανώλη Κοττάκη

 


Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ" με την πένα του Μανώλη Κοττάκη!

Ως "παππούς" στο μεταπολιτευτικό ρεπορτάζ ο Μ.Κ., αναφέρει πως έζησε τις μεγάλες εσωκομματικές κρίσεις στα κόμματα "Ν.Δ." και ΠΑΣΟΚ, στις οποίες πρωταγωνίστησαν προσωπικότητες με ανάστημα. Οι οποίες και δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ την καρεκλακλα τους, για την αξιοπρέπεια τους!

Ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ, μερικά παραδείγματα: Αναστάσιος Πεπονής, ο δημιουργός του ΑΣΕΠ και της Ρεβυθουσας. Παραιτήθηκε το 1994 μετά προβοκατορικο δημοσίευμα της"Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", ότι άνοιξε παράθυρο ρουσφετιων στον ίδιο του τον νόμο! Δεν ανέχθηκε τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και "έφυγε" περήφανος, με μόνο περιουσιακό του στοιχείο το ταπεινό του σπίτι στο Μαρούσι!

Η Βάσω Παπανδρέου, είχε ανάστημα. Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο "Καραβελ" το 1994, συμμετέχοντας στην "ομάδα των τεσσάρων", αμφισβήτησε τον Άνδρα Παπανδρέου. Σε μια κόλλα χαρτί "φουντωμενη" έγραψε την άποψη της, διέσχισε την αίθουσα, πέταξε το χαρτί μπροστά στον Ανδρέα. Εκείνος την κοίταξε εμβρόντητος και σχολίασε χαμηλόφωνα, "...Μάλιστα"!

Ο Χάρης Καστανίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Σημίτη, όταν ο πρωθυπουργός πάγωσε το νομοσχέδιο που προωθούσε για την διαφθορά. Επί ΓΑΠ παραιτήθηκε για δεύτερη φορά, όταν ο πρωθυπουργός τον μετακίνησε από το υπουργείο δικαιοσύνης, επειδή απαιτούσε με νόμο, αποζημίωση από την Siemens!

Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι!

Τώρα για την "Ν.Δ."

Ο Μιλτιάδης Έβερτ ως υπουργός Προεδρίας παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν ανακάλυψε πως του παρακολουθούσε το τηλέφωνο!

Ο Σταύρος Δήμας, που παραιτήθηκε πριν τελειώσει το ταξίδι στην Μόσχα μετά το επεισόδιο με την Μαρίκα, εν πτήσει προς την Ρωσική πρωτευουσα!

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο της προμήθειας των Canadair!

Στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραιτήθηκε, όταν διαφώνησε για το δημοψήφισμα, πέταξε την καρέκλα του υπουργού. Δεν κρύφτηκε!

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΗΞΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ!

Κορυφαίος γίνεσαι άμα έχεις φωνή και δεν ομιλείς μέσω "κύκλων". Όσοι τις κρίσιμες στιγμές ξέχασαν ότι εκλέγονται από τον λαό και όχι από τα συστήματα, την πλήρωσαν πολύ ακριβά. Ουδείς σχεδόν από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου το 2010, δεν αμφισβήτησε την Τρόικα, τους δανειστές και τα Μνημόνια!

Για να τα έχουν καλά με τους ξένους που νόμιζαν ότι θα τους κάνουν πρωθυπουργούς, γύρισαν την πλάτη στον λαό! Και στο τέλος τους γυρισε κι εκείνος την πλάτη. Θυμώνω λοιπόν σήμερα με την σιωπή τον κάθε λογής κορυφαίων, όχι για λόγους εσωκομματικους, γιατί δεν κινούνται, αλλά για λόγους αξιοπρέπειας!

Με ποια αξιοπρέπεια θα θελήσεις στο μακρινό μέλλον να διεκδικήσεις έναν παραπάνω ρόλο σε αυτή την ιστορική παράταξη, αν δεν έχεις ψελλίσει μια λέξη, αν δεν έχεις απαιτήσει εξηγήσεις, όταν διαπιστώνεις πως έχεις γίνει στόχος; Με ποια αξιοπιστία θα διεκδικήσεις ρόλο, αν δεν έχεις ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική για να τις διορθώσεις;

Τα κόμματα και οι παρατάξεις πάνε μπροστά μόνον μέσα από την δημιουργική διαφωνία. Όχι με την σιωπή των νεκροταφείων!!!

Εάν εξαιρέσουμε την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία προτίμησε να μείνει εκτός κυβέρνησης παρά να είναι "γλάστρα" στο υπουργείο Τουρισμού, τον Νικητα Κακλαμάνη, ο οποίος δεν μασα τα λόγια του, την βουλευτή Θεσ/νίκης Άννα Ευθυμίου και δύο τρεις άλλους βουλευτές ακόμη, ποιος άλλος μίλησε; Κανεις. Δεν είναι λυπηρό;

...Από τον "παππού" των ρεπορτάζ Μανώλη Κοττάκη!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια