Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών στην τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

 


Η Δ.Ε.ΤΗ.Π. υπηρετώντας πιστά τον ιδρυτικό της σκοπό για παροχή φθηνής θέρμανσης προς τους καταναλωτές της, διατηρεί σταθερή για 12η συνεχή χρονιά, την τιμή της θερμικής ενέργειας στα 40 ευρώ ανά MWh - η μικρότερη τιμή προμήθειας θερμικής ενέργειας σε εθνικό επίπεδο και όχι μόνο - παρά το γεγονός της ύπαρξης πολύ δυσμενών οικονομικών συνθηκών στον ενεργειακό τομέα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ένας από τους παράγοντες που στηρίζουν διαχρονικά την σταθερά φθηνή τηλεθέρμανση είναι η εκπλήρωση από την πλειοψηφία των καταναλωτών των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τη Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Ωστόσο, παρά το γεγονός της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής της τηλεθέρμανσης και επιπλέον της χορήγησης κρατικού επιδόματος θέρμανσης κατά την περσινή περίοδο αλλά και της ειδικής πίστωσης που εγκρίθηκε από τη Δ.Ε.ΤΗ.Π. για την ενίσχυση των απόρων, μερίδα καταναλωτών δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατανάλωση θερμικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές κατανάλωσης παλαιότερων περιόδων.

Η Δ.Ε.ΤΗ.Π. σχεδίασε και υλοποιεί σήμερα ένα επενδυτικό πρόγραμμα που αφορά την σύνδεση της τηλεθέρμανσης με την νέα Μονάδα V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, ύψους 28,3 εκ. ευρώ, με ίδια συμμετοχή της επιχείρησης που φθάνει στο ποσό των 8,5 εκ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση και την λειτουργία της παραπάνω σύνδεσης το Φθινόπωρο του 2023, διασφαλίζεται για τα επόμενα χρόνια η επάρκεια της απαιτούμενης θερμικής ισχύος, σε ανταγωνιστική τιμή για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.

Αποτελεί σταθερό στόχο και δέσμευση της Διοίκησης της Δ.Ε.ΤΗ.Π., τόσο η διατήρηση της χαμηλής τιμής της θερμικής ενέργειας κατά την τρέχουσα περίοδο θέρμανσης, όσο και η ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου της επιχείρησης.

Σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και για την διατήρηση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αποτελεί η είσπραξη των οφειλών των καταναλωτών, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν στα γραφεία της επιχείρησης για την εξόφληση ή τον διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών τους.


ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια