Στους δρόμους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

 



Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, ο Αγροτικός Σύλλογος Βερμίου. Οι αγρότες ζητούν όπως δήλωσαν: την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, την παραμονή συνδεδεμένης στα μήλα, τη μείωση κόστους παραγωγής, πλαφόν στον αγροτικό τομέα, αφορολόγητο στο πετρέλαιο, και την καταπολέμηση των παράνομων Ελληνοποιήσεων Προϊόντων αμφιβόλου προέλευσης και διαφύλαξης της ταυτότητας και ποιότητα όλων των Παραγόμενων Προϊόντων του Νομού μας.


Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ευρεία σύσκεψη στη Φλώρινα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ Λάμπρος Χατζηζήσης διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο. “Τα αιτήματα σας είναι δίκαια και σωστά”, τόνισε.

Παράσταση Διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν, επίσης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, οι μηλοπαραγωγοί και ο αγροτικός κόσμος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, και Πτολεμαϊδας διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει στον κλάδο τους, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής.



Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη, κατά την τοποθέτησή της, εξέφρασε την συμπαράσταση της Περιφερειακής Αρχής στα δίκαια αιτήματα των μηλοπαραγωγών-αγροτών και τόνισε πως θα βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια επίλυσής τους.


Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Βοΐου:

Ανακοίνωση στήριξης των κινητοποιήσεων των μηλοπαραγωγών σε Καστοριά & Πτολεμαΐδα

Με κάθε τρόπο στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μηλοπαραγωγών. Είναι επιβεβλημένες καθώς όχι μόνο δεν βγάζουν μεροκάματο, αλλά μπαίνουν και «μέσα», εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, ενώ πολλές φορές έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων, που αγοράζουν τα μήλα σε τιμές κάτω του κόστους ή με το αίσχος των ανοιχτών τιμών, χωρίς δηλαδή να ξέρει ο παραγωγός πόσο και πότε θα πληρωθεί…

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την απαράδεκτη απόφαση να καταργήσει τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και άλλα προϊόντα.

Με την οργάνωση μας, την ενότητα και τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στην πολιτική που μας ξεκληρίζει.







Θανάσης Τέγος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια