Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης εκφράζει την αγωνία του για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία

 

 


Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για μία ακόμη φορά εκφράζει την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της πόλης για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία κατανοώντας και συμπάσχοντας στα δίκαια αιτήματα με αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στην κινητοποίηση στη κεντρική Πλατεία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 11:00,,..... αλλά ΟΧΙ με κλείσιμο των καταστημάτων που δεν πρέπει να θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της Αγοράς.

Πάγιες θέσεις και αιτήματά μας τα εξής:

• Την θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

• Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

• Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

• Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.

• Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

• Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e - ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση

• Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Μέσα από τη συμμετοχή μας, εκφράζουμε κι εμείς τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα «λερναίας ύδρας» που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε τις διαρκείς και συνεχόμενες κρίσης και να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια