Μήνυμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 
Το φως της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 και οι αγώνες που δόθηκαν θα παραμείνουν χαραγμένα στις καρδιές μας και θα οδηγούν για πάντα τους αγώνες μας για την Δημοκρατία, τιμώντας με κάθε τρόπο αυτούς που χάθηκαν.

Σήμερα, το σύνολο της κοινωνίας παρατηρεί την ελπίδα να καταρρέει, ενώ το μόνο στοιχείο που παίρνει σάρκα και οστά είναι ο αυταρχισμός.

Τη στιγμή που οι οικογένειες στη χώρα μας ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας ακόμα και για το ψωμί της επόμενης μέρας, έρχεται να προστεθεί η πλήρης ανασφάλεια για την παιδεία.

Ταυτόχρονα, ενώ επικρατεί διάχυτη η καλλιέργεια του φόβου, η μόνη απόσταση που καλούμαστε να πάρουμε είναι από την ίδια την ελευθερία μας. Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες που ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχάσει. Οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε συμμέτοχοι στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και να βγούμε δυνατοί, χωρίς όμως να σταματάμε να διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν για μια καλύτερη κοινωνία. Αποτελεί χρέος όλων στην ίδια τη Δημοκρατία ειδικά σήμερα, τη στιγμή που ζωντανεύει περισσότερο από ποτέ το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία».


Μιχελάκη Έφη

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Υπεύθυνη του τμήματος παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια