Εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα στην Κοζάνη για τον θηλασμό

 


 

Μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα, έλαβε χώρα την Κυριακή στην Κοζάνη, στο Κοβεντάρειο.  

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας Κοζάνης προχώρησαν στην καθιερωμένη δράση δημόσιου θηλασμου, δίνοντας το μήνυμα ότι αφού το μητρικό γάλα είναι ζωη και το πολυτιμότερο δώρο της φύσης για κάθε βρέφος, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού και καμιά ντροπή για τον δημόσιο θηλασμό.


 Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια είπε στην ομιλία της:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για το έργο της και την τόσο καλή διάθεση για συνεργασία.

Διανύσαμε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week), η οποία καθιερώθηκε το 1992 από την διεθνή κοινότητα και εορτάζεται 1-7 Αυγούστου ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996.

Μια σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει όχι μόνο να ενθαρρύνει τον θηλασμό αλλά να τον στηρίζει έμπρακτα με τη δημιουργία σχετικών υποδομών για τις μητέρες αλλά και με τη σωστή ενημέρωση του κοινού.  Όλες οι γυναίκες , είτε θηλάζουν είτε όχι , είτε είναι μητέρες είτε όχι, είναι ευπρόσδεκτες στις δράσεις της ομάδας αυτής στην Κοζάνη και αυτή η ενωτική και θετική διάθεση κάνει τη διαφορά. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο κριτικής είτε γιατί θηλάζει το παιδι της είτε γιατί δεν θηλάζει το παιδί της. Η σωστή ενημέρωση είναι το ζητούμενο και η αποτίναξη των στερεοτύπων».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια