Πανελλήνιος Εφηβικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Παρέμβασης - Μέχρι 15 Δεκεμβρίου οι συμμετοχές

 


 




Το Λογοτεχνικό Περιοδικό Παρέμβαση και οι Εκδόσεις Παρέμβαση προκηρύσσουν Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για εφήβους με τίτλο «Αποστάγματα Γραφής». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα ποίημα (μέχρι 30 στίχους) ή ένα πεζό κείμενο (μέχρι 1000 λέξεις).

Τα κείμενα θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα (να μην έχουν δημοσιευτεί ούτε σε έντυπη, ούτε σε ηλεκτρονική μορφή) και να μην έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό.

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 3η Οκτωβρίου 2022 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Δεκεμβρίου 2022. Συμμετοχές που θα σταλούν εκτός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος δεν θα γίνουν δεκτές.

Τα ποιήματα και τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και θα αποστέλλονται στη διεύθυνση: info@paremvasibooks.gr Στο e-mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx, αλλά όχι σε pdf. Είναι απαραίτητο να δηλώνεται ο τίτλος του ποιήματος ή του διηγήματος, καθώς και όλα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας κάθε συμμετέχοντος: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο τίτλος του E-mail θα είναι: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ.

Από το σύνολο των συμμετοχών θα διακριθούν τρία ποιήματα και τρία πεζά κείμενα (για το Γυμνάσιο), καθώς και τρία ποιήματα και τρία πεζά κείμενα (για το Λύκειο). Η επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα που θα συμμετάσχουν, αφού θα έχουν αφαιρεθεί τα προσωπικά στοιχεία, για να διαφυλαχθεί η διαφάνεια της διαδικασίας. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστική. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2023 στο www.paremvasibooks.gr και στο https://paremvasiculture.wordpress.com/, ενώ οι διακριθέντες θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της διαδικασίας.

Στους διακριθέντες θα απονεμηθεί Τιμητικός Έπαινος σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στη συνέχεια).

Όλα τα ποιήματα και τα διηγήματα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, θα εκδοθούν σε έντυπη συλλογή που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παρέμβαση.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει ότι ο συμμετέχων/η συμμετέχουσα αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους του διαγωνισμού, και παραχωρεί στους διοργανωτές το δικαίωμα να διαχειριστούν, να εκδώσουν, να διακινήσουν και να διαθέσουν τα ποιήματα και τα διηγήματα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, χωρίς να τηρεί οποιαδήποτε απαίτηση, οικονομική ή άλλη. Καθένας από τους συμμετέχοντες συγγραφείς και ποιητές δηλώνει, αυτοδίκαια με την αποστολή του έργου του, ότι αυτό αποτελεί δική του πνευματική εργασία και ιδιοκτησία, ότι η μελλοντική του έκδοση δεν προσβάλλει δικαιώματα τρίτου και δεν αντίκειται στον νόμο.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια