Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού

 


Θα ήταν πολύ σημαντικό με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού, να αξιολογήσουμε εκ νέου τον ρόλο του στο σχολείο αλλά και την ίδια την κοινωνία. Πρόκειται για την πιο γοητευτική ενασχόληση μιας και η καθημερινότητα του σχετίζεται με τα παιδιά, τις γνώσεις που θα αποκτήσουν αλλά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Βασικός του στόχος είναι να προετοιμάσει ανθρώπους που θα είναι έτοιμοι να αποφασίσουν ελεύθερα για την ζωή τους και θα μπορούν να συμμετέχουν αργότερα στα ζητήματα που αφορούν το σύνολο.

Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει, ένας εκπαιδευτικός που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να μην συγχρονιστεί. Σήμερα όμως δεν μιλάμε απλά για τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά για μια ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη που προέκυψε εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν αλλά και την διαχείριση της πανδημίας σε ότι αφορά το σχολείο αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το προηγούμενο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί ξοδέψαμε αποθέματα δυνάμεων για να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτές τις δύσκολες και συνάμα πρωτόγνωρες συνθήκες. Σήμερα ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να προσαρμόσει τους αγώνες του στην εποχή μας, με αντανακλαστικά τα οποία θα τροφοδοτούνται από την ίδια την κοινωνία. Ο στόχος δεν είναι άλλος από ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών. Καλή δύναμη σε όλες και όλους.


Μιχελάκη Έφη

Καθηγήτρια πληροφορικής

Υπεύθυνη του τμήματος παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια