ΠΑΣΟΚ Κοζάνης. «Η κυβέρνησή συνεχίζει να αδιαφορεί για τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Κοζάνης»

 

 


Ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης 

 

Η κυβέρνησή συνεχίζει να αδιαφορεί για τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Κοζάνης. Είναι δεδομένο ότι, οι τιμές των παραγωγών για την αγορά των μήλων, είναι πολύ χαμηλές. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη για τους μηλοπαραγωγούς χωρίς να υπάρξουν δίκαιες αποτιμήσεις. Δεν έχει μεριμνήσει καθόλου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στα τέλη Ιουνίου κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση για τις αποζημιώσεις των Δημοτικών Ενοτήτων Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη η οποία, δεν είχε κανένα αποτελέσματα καθώς η κυβέρνηση στρατηγικά επέλεξε να αδιαφορήσει.

   Το ζήτημα όμως πέρα από τις αποτιμήσεις του ΕΛΓΑ είναι η διεκδίκηση της ένταξης των αγροτών του Νομού στο ταμείο αρωγής έτσι ώστε όλοι οι παραγωγοί να έχουν μια επιπρόσθετη αποζημίωση οπός συνέβη και στην περίπτωση της Αργολίδας. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στον Νομό Σερρών έδωσε προκαταβολές για τις αποζημιώσεις κάτι που δεν συνέβη στους υπόλοιπους Νομούς της χωράς. Εμείς από μεριάς μας διεκδικούμε και αυτές τις προκαταβολές ώστε οι παραγωγοί του νομού μας να συνεχίσουν να παράγουν τις καλλιέργειες τους.

   Όσο αφορά την περιοχή της Εορδαίας αιτούμαστε όλοι οι καλλιεργητές έπειτα από την τροπολογία για το ζημιογώνο αίτιο του παγετού στο προανθιακό στάδιο να υπάρξει άμεση κοινοποίηση πορισμάτων και προκαταβολή των αποζημιώσεων

   Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης όπως έχει αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια στέκεται στο πλευρό των αγροτών της περιοχής. Εμείς προτάσσουμε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, για τα τοπικά μας προϊόντα, μέσα από σχέδια ανάπτυξης κάθε περιφέρειας. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην μαραζώσει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής και οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να αφήσει τους παραγωγούς αβοήθητους σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας θα μας βρει απέναντι της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια