Διαμαρτυρία συνταξιούχων Κοζάνης Ξεσηκωμός αγώνας μέχρι τη νίκη…

 

 


Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Κοζάνης. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της ομιλίας «Καμιά ανοχή καμιά αναμονή οργάνωση και αγώνας. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση, και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στης συντάξεις, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για όλο το λαό.
«Μην έχεις πια την πείνα για καμάρι……

 



Για τους λογαριασμούς



Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια , στην πείνα, στο κρύο και τελικά στο θάνατο!
Κουπόνια για ρεύμα, κουπόνια για φαί-σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή.

Την ίδια ώρα που 7 στους 10 συνταξιούχους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα ανταπεξέλθει τον χειμώνα λόγω της ακρίβειας, και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δύο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλικτη!
Οι συνταξιουχικές, και οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.
Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο, δώσει αυξήσεις σε μερικούς συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά, που θα έχει εξανεμιστεί από την πρώτη βδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ , επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των συνταξιούχων και να ενοχοποιήσει τις συνταξιουχικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.










Καμία αναμονή –όλοι στον αγώνα

Ø Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Ø Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

Ø Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

Ø Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20)στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018.

Ø Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ø Δημιουργία αιμοδυναμικής μονάδας στο μαμάτσιο Νοσοκομείο, Δημιουργία μονάδα φροντίδας- αλτσχάιμερ

Ø Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία μαμάτσιο, μποδοσάκιο, κέντρα υγείας ΠΕ Κοζάνης με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων όπου υπάρχουν ελλείψεις, και το ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια