Λάζαρος Μαλούτας για μετεγκατάσταση Ακρινής: «Δεν υφίσταται η έννοια δημοψήφισμα, αλλά καθολικής ψηφοφορίας»

 

Σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Ακρινής έγινε συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Μιλώντας επί του θέματος ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας είπε: «Δεν υφίσταται η έννοια δημοψήφισμα γιατί δεν έχουν βγει τα εκτελεστικά  προεδρικά διατάγματα. Αυτό βέβαια δεν στερεί τη δυνατότητα να γίνει μια καθολική ψηφοφορία,  προκειμένου οι κάτοικοι του χωριού να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το μέλλον της Ακρινής θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ακρινιώτες, καθώς πρόκειται για ζωτικό σημείο. Εγώ εισηγούμαι  την υιοθέτηση της ομόφωνης απόφασης του κοινοτικού συμβούλιου της Ακρινής,  να γίνει καθολική ψηφοφορία. Η όποια απόφαση παρθεί, θα υιοθετηθεί με αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου» τόνισε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Ακρινής δέχτηκε τον όρο που έβαλε ο Δήμαρχος περί καθολικής ψηφοφορίας προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρχει και δικαστικός αντιπρόσωπος και φυσικά να οριστεί ημερομηνία. «Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Ο Κόσμος πρέπει να έρθει να εκφράσει την άποψη του μέσα από τους εκλογικούς καταλόγους».



Το ερώτημα

Μετεγκατάσταση ή Πρόταση του εναλλακτικού σχεδίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο της Ακρινής καθώς και όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ακρινής, που θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, άσχετα αν ασκούν αλλού το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Θανάσης Τέγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια