Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ καταγγέλλει «την ολιγωρία των διοικούντων του νοσοκομείου Κοζάνης και της 3ης ΥΠΕ όσον αφορά τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου»

 


Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ  καταγγέλλει ακόμα μία φορά την ολιγωρία των διοικούντων του νοσοκομείου Κοζάνης και της 3ης ΥΠΕ όσον αφορά τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης.

       Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο μόνιμος Επιμελητής Β’ από τις 5 οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν φύγει 4 παιδίατροι από το Νοσοκομείο και δεν προκηρύχθηκε ποτέ καμία θέση έκτοτε. Η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής δεν εξασφαλίζεται για το μήνα Οκτώβριο κατά 6 μέρες και το Νοέμβριο θα γίνουν περισσότερες μετά τη συνταξιοδότηση μίας μετακινούμενης Διευθύντριας από Κέντρο Υγείας. Όλα αυτά τη στιγμή που οι εναπομείναντες συνάδελφοι ( ο Επιμελητής Β’ και μία Επικουρικός) κάνουν 10-11 εφημερίες, δηλαδή πολύ περισσότερες από όσες υποχρεούνται.

      Τι περιμένουν? Να πεθάνει κάποιο παιδί από ιατρικό λάθος λόγω εξουθένωσης των συναδέλφων? Γιατί φτάνουμε κάθε φορά στο αμήν? Τι θα κάνουν πάλι τελευταία στιγμή? Θα μετακινήσουν συναδέλφους ωσάν περιοδεύων θίασο οι οποίοι φυσικά δε θα έχουν την ευθύνη της όλης νοσηλείας των παιδιών που θα μετακυλίεται πάλι στους δύο συναδέλφους? Ή μήπως θα στείλουν « εντέλλεσθε» στους δύο συναδέλφους υποχρεώνοντάς τους να μείνουν μέσα από μισό μήνα ο καθένας, μη δίνοντάς τους και την άδεια που δικαιούνται. Δεν νοιάζεται κανείς τέλος πάντων ότι ο παιδιατρικός πληθυσμός της Κοζάνης θα κινδυνεύσει?

      Απαιτούμε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης με κατεπείγουσες διαδικασίες!      

 

  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια