H “παρέλαση' Υπουργών στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζεται... Μέτρα και δράσεις πρόληψης και προστασίας του δασικού πλούτου

 


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Περιβόλι Γρεβενών παρουσία των Υφυπουργών κ. Χρήστου Τριαντόπουλου αρμόδιου σε θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Γεωργίου Αμυρά αρμόδιου σε θέματα δασικής πολιτικής και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.


Η επίσκεψη του κλιμακίου έγινε σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Φωλίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών και της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Π.Ε. Γρεβενών.


Συζητήθηκαν μέτρα και δράσεις πρόληψης και προστασίας του δασικού πλούτου καθώς και τρόποι καλύτερης συνεργασίας των δασικών υπηρεσιών με τις τοπικές κοινωνίες ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα στο Περιβόλι.


Στη συνέχεια οι κ. Τριαντόπουλος, Αμυράς, Κασαπίδης με συνεργάτες τους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβησαν στη Βοβούσα της Π.Ε. Ιωαννίνων όπου είχαν συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τα ίδια θέματα.



Αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο Περιφερειών για την ανάπτυξη των διαπεριφερειακών υποδομών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη προστασία του Εθνικού Δρυμού καθώς και στην περαιτέρω ανάδειξή του σε διεθνές επίπεδο.


Επιπλέον οι κ. Καχριμάνης και Κασαπίδης συμφώνησαν σε από κοινού αναπτυξιακές δράσεις και έργα σε όλο το μήκος των όμορων περιφερειών που θα εξειδικευτούν το επόμενο διάστημα.


Τέλος οι κ.Τριαντόπουλος και Κασαπίδης επέστρεψαν στη Κοζάνη, όπου το απόγευμα στο κτίριο της ΖΕΠ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για τα θέματα της εκτίμησης των ζημιών και αποζημιώσεων, με τη συμμετοχή των Δήμων που τελούν σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας των καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια