Η «Κορονοκυβέρνηση», οι ανεμβολίαστοι «ψεκασμένοι» και οι σε αναστολή υγειονομικοί…. Κάτι γίνεται με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης;

 



Το παρόν κείμενο δεν φιλοδοξεί να μελετήσει, να αναλύσει (δεοντολογικά και χωρο-χρονικά) σοβαρών διαστάσεων γεγονότα (επιστημονικά, ιατρικά, οικονομικά και πολιτικά) που προέκυψαν την τριετία αυτής της χρονικής διακυβέρνησης των «αρίστων»!
Ο τίτλος του κειμένου θα μπορούσε να ήταν τίτλος παραμυθιού σε μερικές γενιές!
Αφού λοιπόν «μαντρώσανε» τον ελληνικό λαό για τρία χρόνια και διαμοιράσανε τα ιμάτιά του στους ημέτερους, βάλανε στόχο να αποτελειώσουν και ό,τι υπόλοιπο απέμεινε από το παραμύθι της λεγόμενης αστικής δημοκρατίας, που πλέον μπορούμε να λέμε ευθαρσώς πως ούτε αστική είναι ούτε δημοκρατία!
Στην ολιγαρχική (10 οικογένειες είναι) λοιπόν κλεπτοδημοκρατία, γιατί πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε την ληστρική πολιτική της κορονο-κυβερνο-κατάστασης, διακυβεύονται πλέον και τα στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματά μας!
Το μείζον ζήτημα που προέκυψε μεταξύ άλλων, είναι και η διάλυση του όποιου ΕΣΥ είχε παραμείνει από την εποχή των μνημονίων (δεξιών και αριστερών) και της ψυχοκινητικής πολιτικής, πολιτικών που λειτουργούν ως ανεμογεννήτριες, όταν και όπου φυσά ο άνεμος, που βγάζουν τέτοια λύσσα που κινεί ανεμόμυλους!
Εδώ και δύο χρόνια η «κορονοκυβέρνηση», δίχως καμία ιατρική τεκμηρίωση, έθεσε εκτός ΕΣΥ 7.500 υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό, με όλες τις παραλειπόμενες εκπτώσεις (λειτουργίας του ΕΣΥ, αλλά και επιβίωσης 35.000 συμπολιτών μας)!
Εκδικητικά μέτρα για όσους «ανυπάκουους» και κόντρα με όσα διαφορετικά, τεκμηριωμένα επιστημονικά καταθέτουν σοβαροί μη ελεγχόμενοι επιστήμονες!
Μήπως με τις διαθεσιμότητες υγειονομικών κάτι βαθύτερο γίνεται; Αποδυνάμωση του ΕΣΥ και κλείσιμο νοσοκομείων; Μήπως στη σειρά αυτή βρίσκεται το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης; Εδώ όμως βρίσκεται και μια ιδιαιτερότητα με αυτό το νοσοκομείο… Ως κληροδότημα δεν μπορεί να πουληθεί, αν δεν αυτοκαταστραφεί. Αυτός και ο απώτερος σκοπός; Δυνητικά φαίνεται πως αυτό γίνεται! Το καταθέτουμε ως προβληματισμό!
Το φιλελεύθερο πάντα σχέδιο (ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) κλπ.) σε πλήρη εξέλιξη, εν μέσω κορονοϊού. Λίγες σκέψεις όμως, ίσως προβληματίσουν κάποιους κοινούς θνητούς, που είναι και η πλειοψηφία των πολιτών γύρω μας.
Όλο αυτό το παίγνιο (επιστημονικό – οικονομικό) της υποχρεωτικότητας πού αποβλέπει άραγε; Στο όνομα της ιατρικής επιστήμης ακούσαμε από μεγαλοσχήμονες καθηγητάδες – καλοπληρωμένους όμως – του κόσμου τις γελοιότητες. Από το «δεν χρειάζονται οι μάσκες» μέχρι την υποχρεωτική μασκοφορία, ακόμα και στο αυτοκίνητό μας ή στην πεζοπορία στην ύπαιθρο!
Από το κατά πως λέγανε «τα εμβόλια μας καλύπτουν 95%…» και μέχρι τώρα να νοσούν και να πεθαίνουν ξαφνικά και οι τριπλο-τετραπλο/εμβολιασμένοι!
Πριν δύο χρόνια αποκαλούσαν «συνωμοσιολόγους-ψεκασμένους» όσους είχαν διαφορετικό λόγο. Σήμερα που εκείνες οι θεωρίες ανατρέπονται, ο «ενορχηστρωτής» Φάουτσι παραιτείται και οι «ξαφνικίτιδες» θερίζουν, οι «ειδικοί» τα γυρίζουν και λένε τώρα… αυτά που έλεγαν οι «συνωμοσιολόγοι»! Το συγκλονιστικό είναι πως ακούγεται πως παραιτείται ο «δικός» μας Φάουτσι, ο μεγαλο-καθηγητής καθοδηγητής Τσιόρδας!
Όλη αυτή την γελοιότητα, το να μιλούν οι πολιτικοί για ιατρικά θέματα και οι μεγαλοσχήμονες – καθηγητάδες ιατρικής και άλλων επιστημών να κάνουν πολιτική, μέχρι και το άλλο άκρο, τα πετσωμένα ΜΜΕ να κάνουν την πιο αισχρή και φοβική προπαγάνδα, έχει καταντήσει το σκηνικό «καραγκιοζο-κατάσταση»!
Η σύγχυση λοιπόν που προκάλεσαν στο λαό ήταν τέτοια, που η σκέψη μόνη της πλέον «μιλάει» για το πόσα πήραν άραγε για να βγαίνουν καθημερινά στα «πετσο-κάναλα», μέχρι να επιβάλλουν 5η – 6η «δόση» και… έπεται συνέχεια;! Από τα λίγα που βγαίνουν στην «Διαύγεια», τα ποσά που μοιράζονται είναι πολλά και πλούσια!
Κάναμε κι άλλη φορά εμβόλια στη ζωή μας (παιδιά, στρατό κλπ.) και είχαμε αντισώματα για μια ζωή (κοκίτης, ιλαρά κλπ.) Γιατί τώρα πρέπει να κάνουμε κάθε εξάμηνο; Μήπως κάτι δεν κάνουν ακόμα καλά ή βιάστηκαν να τα οικονομήσουν (φαρμακο-εταιρείες και όλο το κύκλωμα – πολιτικοί – ΜΜΕ); Μήπως θέλει χρόνο η ιατρική επιστήμη ακόμα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Γιατί άραγε πρέπει να παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα της ελεύθερης επιλογής; Γιατί, για παράδειγμα, όταν πρέπει να μας χειρουργήσουν, μας ζητούν τη συναίνεση-υπογραφή ή για κάθε θεραπεία και τώρα υπάρχει η υποχρεωτικότητα, με ποινή διωγμού – απόλυσης από την εργασία ή εκδικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60! Γιατί τώρα ειδικά να μην υπάρχει το δικαίωμα της ελεύθερες επιλογής; Κι αν πραγματικά η «Πολιτεία», δηλαδή η «κορονο-κυβέρνηση» και το πολιτικό σύστημα γενικότερα έχουν την ευθύνη για την δημόσια υγεία, τότε για τους 30.000 και πλέον νεκρούς Έλληνες, ποιος έχει την ευθύνη; Και μάλιστα όταν οι πλείστοι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι πλήρως; Για τους ξαφνικούς θανάτους και κυρίως νέων ανθρώπων, ποιος έχει την ευθύνη; Γιατί αυτοί οι θάνατοι;
ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ κύριοι της κυβέρνησης και με κάλυψη μερίδας της αντιπολίτευσης, από το ήδη προβληματικό ΕΣΥ, 7.500 ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφαιρώντας τους το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Και κάποιοι που νόσησαν και επανήλθαν στην εργασία τους, δεν νοσούν, δεν μεταδίδουν;
Οι εμβολιασμένοι που νοσούν και συνεχίζουν να εργάζονται, δεν μεταδίδουν; Τον Σεπτέμβριο, εκτός του ότι φεύγουν οι τουρίστες, τι θα αλλάξει και ετοιμάζετε νέα μέτρα; Μήπως εκτίθεστε ανεπανόρθωτα με όλες αυτές τις γελοιότητες;
Δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε την ιατρική επιστήμη να αμφισβητήσουμε, ούτε να επικαλεσθούμε μεταφυσικές – θεολογικές – φιλοσοφικές ερμηνείες.
Κάποιες απλές σκέψεις για προβληματισμό θέλουμε να εκφράσουμε. Γιατί το νεοφιλελεύθερο σχέδιο (όποιας απόχρωσης, με συμμετοχή στην κυβέρνηση της μερίδας Σημίτη-Ποτάμι) είναι σε πλήρη ανάπτυξη και χρειάζεται ίσως χρόνο άλλης μιας τετραετίας για την πλήρη ολοκλήρωσή του. Η Μιράντα Ξαφά το φωνάζει δυνατά, όχι σε δημόσια υγεία και παιδεία. Αυτό είναι το σχέδιό τους; ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ «ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ», ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ!
Κλείνοντας, θα πούμε τα αυτονόητα:
Να σταματήσει η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Ναι όμως σε μέτρα προστασίας!
Επαναφορά στο ΕΣΥ των σε διαθεσιμότητα υγειονομικών και αναβάθμιση του ΕΣΥ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.
Να διαγραφεί – καταργηθεί το εκδικητικό και αντισυνταγματικό πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60
Είμαστε η μοναδική χώρα παγκόσμια με τέτοιου είδους εκδικητικά και αντιδημοκρατικά μέτρα;!

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια