Γαλάζια εξόρμηση στη Δυτική Μακεδονία. Ο Άδωνις, η Αλεξάνδρα και τα άλλα παιδιά...





Στην περιοχή βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κλιμάκιο στελεχών της κυβέρνησης. Αρχικά: ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, και η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, επισκέφτηκαν τα Γρεβενά έχοντας διαδοχικές συσκέψεις, με Επιμελητήριο Γρεβενών και τον Πρόεδρο Νίκο Ράμμο, μέλη της διοίκησης και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων (αναπτυξιακός νόμος, ΣΔΑΜ κ.α.).

Στη συνέχεια συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Γρεβενών με το Δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Αθανάσιο Φωλίνα.
O κ. Παπαθανάσης, επισκέφτηκε την Ακρινή Κοζάνης, αναλύοντας την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες, για τη μετεγκατάσταση του χωριού, ενώ ανέφερε: “Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Έχω δεσμεύσει και τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, για να γίνει πράξη ότι λέμε σε αυτή την πρόταση».

Στην Κοζάνη η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, είχε συνάντηση με το Σύνδεσμο Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης, αλλά και με τα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης.
 

Η κα Σδούκου από το ΕΒΕ είπε: “ θα παρουσιάσουμε κάποια μέτρα της κυβέρνησης εν όψη ΔΕΘ και ενός δύσκολου χειμώνα. Η κυβέρνηση κάνει οτιδήποτε μπορεί, ώστε να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Το δημόσιο δίνει το παράδειγμα με ένα πλαίσιο μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας που στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης κατά 10% μέσα στον επόμενο χρόνο. Επικαιροποιούμε τα μέτρα εξοικονόμησης που έχουν ήδη τεθεί για τα δημόσια κτίρια και ενεργοποιούμε μια σειρά από κίνητρα και αντικίνητρα για τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, ώστε να υποστηρίξουμε την προσπάθειά τους.

Αντιμετωπίζουμε έτσι την ενεργειακή σπατάλη και εξοικονομούμε δεκάδες εκατ.€ για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έχουμε απόλυτη γνώση στο υψηλό κόστος της τηλεθέρμανσης. Έγινε πριν λίγες ήμερες σύσκεψη στο υπουργείο και τέθηκαν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Έχουμε όλη τη βούληση και διάθεση να βρούμε τη λύση. Νομίζω θα τη βρούμε την άκρη για να βοηθήσουμε”.
Παράλληλα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην Πτολεμαϊδα, καθώς και στην εταιρεία “Solergon” Μονοπρόσωπη ΕΠΕ”, στο 3ο χλμ Φιλώτα – Αντιγόνου.

Θανάσης Τέγος








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια