Ζήτησαν φθηνό ρεύμα...

 


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, διαμαρτυρήθηκαμ το βράδυ της Τρίτης στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας WATT&WOLT (Παύλου Μελά) και PROTERGIA (Παύλου Χαρίση) ζητώντας όπως τονίστηκε: “Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό”.


Μιλώντας στα ΜΜΕ εκπρόσωπός των διαμαρτυρομένων είπε:



“Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο. Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης, είναι η δύναμή μας.

Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, η τηλεθέρμανση, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους, δέκα ημέρες αφού πληρωθούν, και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα”



Διεκδικούν:

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, τηλεθέρμανσης .

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.


Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην εργαζόμενη φοιτήτρια

Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Καμία διακοπή παροχής ρεύματος στις σχολικές μονάδες

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια