Εξετάσεις νέων κυνηγών

 


Οι πρώτες εξετάσεις νέων κυνηγών για φέτος διεξάγονται από το Δασαρχείο Κοζάνης (Κυνηγετικοί Σύλλογοι Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού), καθώς η μεταφορά των δασικών υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιούργησε σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεων.

Οι υποψήφιοι κυνηγοί θα εξεταστούν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08:30, στην έδρα του Δασαρχείου Κοζάνης που στεγάζεται στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ). Εξετάσεις θα διεξάγονται επίσης, κάθε δεύτερη και τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.

Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και ένα στυλό.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους και να καταθέσουν έγκαιρα τη σχετική αίτηση συμμετοχής.

Σε εξετάσεις υποβάλλονται επίσης και όλοι εκείνοι οι κυνηγοί που επί επταετία δεν ανανέωσαν την άδεια θήρας τους.

Η εξεταστέα ύλη σε μορφή ερωτηματολογίων υπάρχει αναρτημένη και στο διαδίκτυο.

Μετά το πέρας των εξετάσεων, οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν μία σειρά απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών στον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής τους για την έκδοση της άδειας θήρας.

Νέοι όλων των ηλικιών λοιπόν, αλλά κι ένας ογδόντα επτάχρονος (87) ανάμεσά τους, κάνουν το απαραίτητο πρώτο βήμα για να μπουν στο μαγικό κόσμο του κυνηγιού.

Στους παλαιότερους εναπόκειται να εμφυσήσουν στους νέους κυνηγούς την αγάπη για τη φύση και το σεβασμό προς το θήραμα.

Καλή επιτυχία σε όλους.

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης

(Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κυνηγετική δραστηριότητα τηλ. επικοινωνίας: 2461 030 477 )


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια