Μαργαρίτης Σχοινάς από την Κοζάνη: “Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει η Ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια της μετάβασης”





Eπίσκεψη και ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στην σχέση της Χώρας μας με την Ε.Ε. και την προοπτική που δίνεται στην Δυτική Μακεδονία, μέσω αυτής της σχέσης, ειδικά στην σημερινή κρίσιμη εποχή.

“Φιλοδοξία μου είναι να επισκεφτώ και τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι ο ρόλος του επιτρόπου, και της ΕΕ είναι να βρίσκεται στο πεδίο. Εκεί που ο πολίτης περιμένει λύσεις από την Ευρώπη. Με ξεχωριστή χαρά βρίσκομαι σήμερα στην Δυτική Μακεδονία γιατί η παρουσία μου εδώ δίνει ένα μήνυμα ότι έχει ένα διπλό ρόλο. Πρώτον μπορεί να γίνει η Ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια της μετάβασης. Μπορεί να γίνει η Περιφέρεια πρότυπο, που θα δείχνει σε όλη την Ευρώπη πως μπορούμε να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που αφήνει πίσω τις παραδοσιακές μορφές: τον λιγνίτη και απογειώνεται με την νέα οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την καινοτομία.
 

Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι και σε Εθνικό επίπεδο η Δυτική Μακεδονία πρέπει να σταματήσει να είναι απλά το μηχανοστάσιο της ανάπτυξης, αλλά σιγά σιγά πρέπει να πάρει τον ρόλο που της αναλογεί, στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, την ερεύνα.”.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ευχαρίστησε τον Μαργαρίτη Σχοινά για τη βοήθειά του στη διεκδίκηση πόρων με τη Δίκαιη Μετάβαση λέγοντας: “Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη σπουδαία θέση να είναι ένας φίλος της Δυτικής Μακεδονίας με τον οποίο μπορούμε να περπατάμε στα σαλόνια και τα γραφεία της ΕΕ όπου δύσκολα μπορεί να έχει κάποιος να έχει πρόσβαση”.




Θανάσης Τέγος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια