Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόης Κοζάνης «ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ» Ευχαριστήρια Επιστολή για την εκδήλωση στα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Χρύσανθου Θεοδωρίδη

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Οινόης Κοζάνης «ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους μας έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Χρύσανθου Θεοδωρίδη και του Μνημείου Γενοκτονίας, που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 05-09-2022. 

Επίσημοι προσκεκλημένοι, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, φίλοι, εκπρόσωποι πάρα πολλών Συλλόγων ήταν εκεί για να τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο τον Χρύσανθο όσο και τον Σύλλογό μας. Αυτή η αθρόα προσέλευση μαζί με την έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την παρουσία της Θείας Ευλαμπίας Νικολαΐδου αλλά και των φίλων του Χρύσανθου, συνέβαλαν ώστε η Εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Επίσης η παρουσία πολλών Ποντίων καλλιτεχνών στην συναυλία προς τιμή του Χρύσανθου, οι οποίοι συμμετείχαν όχι μόνο αφιλοκερδώς αλλά και με δικά τους έξοδα, έκανε την εκδήλωση να λάμψει ακόμη περισσότερο.

Ένα γενικόλογο ευχαριστώ όμως δεν θα ήταν ποτέ αρκετό για κάποιους. Ειδικότερα ευχαριστούμε:

  1. Τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης

  • Γεώργιο Αμανατίδη

  • Καλλιόπη Βέττα

  • Παρασκευή Βρυζίδου

  • Στάθη Κωνσταντινίδη

που παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση.

  1. Τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Μακεδονίας Αρχιπύραρχο κ. Σωτήριο Κορέλα για την παρουσία του.

  2. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη που υποστήριξε θερμά και χρηματοδότησε την πρότασή μας για την κατασκευή της προτομής του Χρύσανθου.

  3. Την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και χωριανή μας κα Όλγα Πουταχίδου η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρότασή μας και σχεδίασε όλες τις μετέπειτα ενέργειες. Και που από την αρχή μέχρι και σήμερα έδινε λύσεις σε όποια προβλήματα προέκυπταν.

  4. Όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που και αυτοί από την πλευρά του υποστήριξαν με ιδιαίτερη ευαισθησία την πρότασή μας και παράλληλα πρότειναν και αυτοί λύσεις όταν προέκυπταν θέματα ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

  5. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα την Σχολή καλών τεχνών και προσωπικά τον καθηγητή κ. Έκτωρα Παπαδάκη για την μελέτη επίβλεψη και κατασκευή της προτομής.

  6. Την εταιρεία «ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ» για την κατασκευή του μνημείου Γενοκτονίας.

  7. Τον Δήμο Κοζάνης και όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του που βοήθησαν για την προσαρμογή του χώρου. Ειδικότερα την Τεχνική Υπηρεσία και την Αντιδήμαρχο κα Νούλα Τουμπουλίδου, καθώς και την Υπηρεσία Καθαριότητας – Πρασίνου και το γραφείο των ηλεκτρολόγων.

  8. Τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης για την συμβολή του στην σημερινή εκδήλωση.

  9. Την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Πρόεδρο της κ. Γιώργο Βαρυθυμιάδη για την στήριξη της εκδήλωσης.

  10. Τον καθηγητή Νέας Ελληνική Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη για την ομιλία.

  11. Την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης που σαν Μητροπολιτικό Σωματείο μας βοήθησε οικονομικά.

  12. Κάποιους ιδιώτες που με μια κουβέντα βοήθησαν τόσο οικονομικά όσο και σαν εργασία για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και συγκεκριμένα:

  • Τον κ. Αντώνη Σιαμπανόπουλο με την Εταιρεία ΑΚΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

  • Τον κ. Θωμά Σουμπάση με την Εταιρεία SOLAR ENERGY SOUMPASIS.

  1. Τον κ. Ιωάννη Αποστολίδη πρώην Πρόεδρο της Ε.Λ. Θεσσαλονίκης και χωριανό μας για την ενεργή υποστήριξη του εγχειρήματος σε όλες τις διαστάσεις του.

  2. Τον κ. Λάκη Σπυριδωνίδη και την σύζυγό του κα Αλεξάνδρα που κινητοποίησαν τους Έλληνες του Εξωτερικού και πολλούς συγχωριανούς μας μέσα σε αυτούς, για να μαζευτεί ένα σημαντικότατο ποσό που βοήθησε σε όλα αυτά που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στον χώρο μας.

  3. Τους δύο συγχωριανούς μας γιατρούς κ. Μύρων Κυνηγόπουλο & κ. Χάρη Αποστολίδη για την οικονομική βοήθεια προς τον Σύλλογο μας.

  4. Τους Συλλόγους Πρωτοχωρίου και Λευκόβρυσης για την διευκόλυνση με τις φορεσιές των παιδιών, και Κλείτου με τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Χαλκίδη για τον χορό Σέρα.

  5. Τον κ. Λευτέρη Βωβό (SKEPSIS ADV) για την παραχώρηση του προτζέκτορα.

  6. Τους χορηγούς της εκδήλωσης και συγκεκριμένα:

  • Αίθουσα δεξιώσεων ΑΚΡΙΤΑΣ.

  • Μουσική σκηνή ΡΟΔΑΦΝΩΝ.

  • Τον κ. Κώστα Κυριακίδη (συστήματα κουφωμάτων – έπιπλα κουζίνας).

  • Τον κ. Χαράλαμπο Αλεξανδρίδη και την εταιρεία New Eco Energy.

  • Συνεργείο Φρένων ΑΦΟΙ ΠΑΦΥΛΗ.

  • Την κα Κορκά Αικατερίνη (Bakery Patisserie Deux KK).

  1. Όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς και μάλιστα με δικά τους έξοδα. Δείχνουν ότι αναγνωρίζουν και σέβονται την ιστορία και την διαδρομή του Χρύσανθου Θεοδωρίδη.

  2. Την θεία Ευλαμπία Νικολαΐδου που είναι δίπλα μας όποτε και να της το ζητήσουμε.

  3. Τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Οινόης κ. Ζήνων Πουταχίδη που ήταν καθημερινά κοντά μας και βοηθούσε σε ότι χρειαζόμασταν.

  4. Όλους τους Εθελοντές που βοήθησαν να γίνει η εκδήλωση και που για μήνες εργάζονται αγόγγυστα για να διαμορφωθεί ο χώρος και να είναι όλα άψογα.

  5. Όλα τα Μ.Μ.Ε. που σαν χορηγοί προβολής βοήθησαν στο μέγιστο για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά τους.

  6. Όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τον Χρύσανθο όσο και τον Σύλλογό μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την παράδοση.


Ελπίζουμε να μην απογοητεύσαμε κανέναν. Σχεδιάσαμε και πράξαμε ότι ήταν ανθρώπινα δυνατό έτσι ώστε η εκδήλωση να είναι αντάξια του ονόματός μας. Συγχωρήστε μας τα όποια λάθη ή παραλείψεις.

Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχαριστούμε και πάλι.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια