ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης- Καλλιόπη Βέττα για επίσκεψη Γεωργιάδη: «Ήλθον, είδον και απήλθον…

 


Επίσκεψη στη Δ. Μακεδονία πραγματοποίησε, χθες, κυβερνητικό κλιμάκιο με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον κ. Νίκο Παπαθανάση στα πλαίσια της δράσης της ΝΔ ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ, προσπαθώντας, μάταια, να δημιουργήσει μια εικόνα επίπλαστης πραγματικότητας.

Επί τριετίας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χόρτασε λόγια και υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Παπαθανάσης μίλησαν για ανάπτυξη της περιοχής, δε μας εξήγησε όμως το λόγο που επέλεξαν να κλείσουν άναρχα τις λιγνιτικές μονάδες χωρίς κανένα σχέδιο, οδηγώντας την περιοχή στη φτωχοποίηση.

Δε μας εξήγησε γιατί δεν στηρίχτηκαν οι αμέτρητες επιχειρήσεις της περιοχής που υπέστησαν το μεγαλύτερο πολύμηνο λοκντάουν Πανελλαδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης εγκαινίασε ένα έργο «φάντασμα» λέγοντας ότι η μισή του έκταση έχει ήδη αγοραστεί από επιχειρήσεις, χωρίς καμία ονομαστική αναφορά.

Ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις κ. Γεωργιάδη;

Έχετε να παρουσιάσετε κάτι νέο, πέραν του να γεμίσετε την περιοχή με φωτοβολταϊκά πάρκα και ανεμογεννήτριες – ιδιοκτησία των ελίτ – και οι πολίτες της περιοχής να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, πληρώνοντας μάλιστα το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη;

Ποιο είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης σας κ. Γεωργιάδη και κ. Παπαθανάση για να αποτρέψετε την ερημοποίηση της Δ. Μακεδονίας;

Το μόνο σχέδιο που έχει να προσφέρει στην περιοχή ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το να οργανώνουν «άριστες» επικοινωνιακές φιέστες κάνοντας εγκαίνια.

Το απέδειξε, χθες, αφού μετά τους εναγκαλισμούς και τις φωτογραφίες με γαλάζια στελέχη, αποχώρησε από την περιοχή χωρίς καν να παρευρεθεί στην εκδήλωση που ο ίδιος ήταν κεντρικός ομιλητής, αφήνοντας όλους τους παραγωγικούς φορείς σε αναμονή με αναπάντητα ερωτήματα.

Μπορεί η εκδήλωση «Επέν – Δυτική Μακεδονία: Περιφερειακή Ανάπτυξη, Νέα Οικονομία» να πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του υπουργού αλλά άφησε την εικόνα ότι οι ίδιοι αυτοσαρκάζονται… ΕΠΕΝ…

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια