Συνδυασμός Ελπίδα Γιάννης Στρατάκης "Άλλη μία ήττα για τη Φλώρινα επεφύλαξε με την απόφασή του ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης"

 


Εκτός των ζωνών καινοτομίας πρώτης ταχύτητας η Φλώρινα, αν και πλήττεται εξίσου από την απολιγνιτοποίηση με Κοζάνη- Εορδαία.

Αυτό που φοβόμασταν με τις μέχρι τώρα σοβαρές ενδείξεις που είχαμε, έγινε πράξη με την εισήγησή του περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 31/8 2022.

Μετά τον κάθετο οδικό άξονα, που βρίσκεται στις καλένδες, νέα απώλεια για τη Φλώρινα και μάλλον ακολουθούν και άλλες (δρόμος Φλώρινα –Πισοδέρι, Χιονοδρομικό κέντρο).

Στην εισήγηση ουσιαστικά προβλέπονται δύο ζώνες καινοτομίας, στην ΖΕΠ Κοζάνης και Πτολεμαΐδα για το Η2 (στη λογική της πολιτικής ισορροπίας εντός της ΠΕ Κοζάνης), όπου δραστηριοποιούνται το Πανεπιστήμιο και το ΕΚΕΤΑ αντίστοιχα.

Δεν χωράει κατά τον κ. Κασαπίδη η Φλώρινα με τις δραστηριοποιούμενες ήδη καινοτόμες επιχειρήσεις και με σχολή Γεωπονίας, κατεξοχήν εμπλεκόμενη με την αγροτική οικονομία, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα για μία Περιφέρεια που απολιγνιτοποιείται.

Κατά τον κ. Κασαπίδη και η Φλώρινα προορίζεται να γίνει Θύλακας μαζί με Γρεβενά και Καστοριά, πρόταση που προφανώς χρυσώνει το χάπι και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, σε μία λογική διαχείρισης του πολιτικού κόστους και όχι ρεαλιστικού ουσιαστικού σχεδιασμού. Ανάλογη άλλωστε η στάση και γνωστή, με τον Σιδηρόδρομο (διγλωσσία με Φλώρινα- Αλβανία, Σιάτιστα- Αλβανία), τα σημαντικά Οδικά δίκτυα και γενικά το αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε σε αυτό τον ακραίο εμπαιγμό και η Παράταξή μας αποχώρησε από το Συμβούλιο, ως έσχατη πράξη διαμαρτυρίας.


Υ.Γ.: Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τη στιγμή της ψηφοφορίας, μετά την αποχώρησή μας, παρευρίσκονταν 14 Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τους 41, δέκα από τους 21 της πλειοψηφίας και τέσσερις από την αντιπολίτευση.

Υπερψήφισαν την πρόταση12 (πλειοψηφία –Κασαπίδης 10+ Καρυπίδης 2)

Κατά 2 (1 από παρατ. Καρυπιδη + 1 από παράτ. ΑΡΣΥ)

Αποθέωση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας!!!!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια