«Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο εμπαιγμός γονιών, παιδιών και δομών ΚΔΑΠ από την κυβέρνηση - Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.»

 



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συνυπέγραψε, μαζί με 54 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κοινοβουλευτική ερώτηση των τομεαρχών Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση, με θέμα: «Συνεχίζει τον εμπαιγμό γονιών, παιδιών και δομών ΚΔΑΠ η κυβέρνηση, υποσχόμενη ασαφώς επιπλέον vouchers για να κατευνάσει την οργή της κοινωνίας».

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει από τον αποκλεισμό 84.200 παιδιών σε όλη τη χώρα από το πρόγραμμα των vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, δημιουργώντας τεράστια οργή και κοινωνική αναστάτωση. Να σημειωθεί, ότι στη Δυτική Μακεδονία ο αριθμός των αποκλεισμένων παιδιών (με πλήρεις φακέλους) φθάνει στις 4.000, ενώ, μόνο στην Κοζάνη, αφορά περίπου 2.000 παιδιά!
Επιπλέον στην ερώτηση αναδεικνύεται και ο εμπαιγμός που υφίστανται οι γονείς από την κυβέρνηση, καθώς:

Από τη μια η ΕΕΤΑΑ, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φετινού προγράμματος, περιέλαβε μια θολή αναφορά ότι με προσθήκη χρημάτων από τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθούν 10.500 επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ (από τα 49.500 που ανέφερε η ανακοίνωση) και θα αυξηθούν στα 60.000.

Από την άλλη, η κα Μιχαηλίδου δηλώνει διαρκώς ψευδώς ότι δόθηκαν φέτος για ΚΔΑΠ 60.000 vouchers, όσα και πέρυσι (που είχαν μείνει εκτός «μόνον» 53.000 παιδιά).

Την ίδια στιγμή οι γονείς των 84.200 αποκλεισμένων παιδιών, όταν απευθύνονται με απόγνωση στα υπουργεία για να ανακαλύψουν εάν, πότε και με ποιον τρόπο θα δοθούν τα 10.500 επιπλέον vouchers και αν τους περιλαμβάνουν, οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν άγνοια.



Επομένως -και επειδή η πολιτική ανεντιμότητα έχει και τα όριά της, ιδίως όταν εμπαίζονται γονείς με θολές υποσχέσεις για τις οποίες κανείς δεν παίρνει την ευθύνη- τίθενται τα εξής ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς:



1. Θα δώσουν άμεσα vouchers για ΚΔΑΠ σε όλα τα 84.200 παιδιά που έχουν μείνει φέτος εκτός, ώστε να εγγραφούν σε δομές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς;

2. Θα χρησιμοποιήσουν προς τούτο τον π/υ του ενιαίου προγράμματος που δεν θα απορροφηθεί λόγω έλλειψης θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΑμεΑ, προσθέτοντας και πόρους από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των Υπουργείων τους, όπως ανέφερε το Δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ;





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια