Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Κοζάνης συμμετείχε στο Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλή την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη που επισκέφθηκε την ΠΕ Φλώρινας





Τη χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων, όχι λειτουργικών δαπανών, των Πολιτιστικών Συλλόγων στις υπό απολιγνιτοποίηση περιοχές της ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει άμεσα, με σχετική προκήρυξη, η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη προσφορά των Πολιτιστικών Συλλόγων και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της ακριτικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κυβερνητικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη που επισκέφθηκε την ΠΕ Φλώρινας χθες 06/09.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο τοπικός Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, η Βουλευτής Κοζάνης κα Παρασκευή Βρυζίδου, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού κα Πίστη Κρυσταλλίδου και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου.



Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας και έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων, συνεταιριστικές ενώσεις, προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και πολιτιστικούς συλλόγους της ΠΕ, όπου ενημερώθηκαν για τα έργα που προγραμματίζονται και υλοποιούνται στην περιοχή και παράλληλα καταγράφηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα που τέθηκαν από τους φορείς.

Η Υπουργός επισκέφθηκε Αρχαιολογικούς χώρους στη Φλώρινα και το Αμύνταιο και συναντήθηκε με πολιτιστικούς συλλόγους όπου ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων, όχι λειτουργικών δαπανών, των Πολιτιστικών Συλλόγων στις υπό απολιγνιτοποίηση περιοχές της ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας που σχεδιάζει άμεσα, με σχετική προκήρυξη, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη προσφορά των Πολιτιστικών Συλλόγων και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της ακριτικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα οι Γενικοί Γραμματείς και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με φορείς και εκπροσώπους τους για θέματα Αλλοδαπών -Ιθαγένειας, Φωτοβολταϊκών, χορτολιβαδικών εκτάσεων και Δασικών συνεταιρισμών, καθώς και αποζημιώσεων φράγματος Τριανταφυλλιάς. Επίσης έγιναν συναντήσεις με εργαζόμενους των ορυχείων Αχλάδας, με την ΕΑΣ και αγροτικούς συλλόγους και τους προέδρους Βαλτόνερων και Αναργύρων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητο, επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ, συνέντευξη τύπου και διευρυμένη σύσκεψη μελών ΔΕΕΠ Φλώρινας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια