Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Κοζάνης επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά για τη διαχείριση των Δασών στην ΠΕ Κοζάνης



Tον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά επισκέφτηκε η Βουλευτής Κοζάνης, Παρασκευή Βρυζίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαχείριση των Δασών στην ΠΕ Κοζάνης.

Στη ζώνη του Δασαρχείου Τσοτυλίου οι υλοτομικές εργασίες εξελίσσονται ομαλά, αλλά δεν ξεκίνησαν ακόμα οι υλοτομίες που θα καλύψουν τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων σε καυσόξυλα.

Στη ζώνη του Δασαρχείου Κοζάνης, όπου υπάρχουν και περισσότερα χωριά, άρα και μεγαλύτερες ανάγκες για καυσόξυλα, οι εργασίες υλοτομίας ξεκίνησαν μόνο στο Μηλοχώρι.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι υλοτομίες στο δημόσιο δάσος Βλάστης-Εμπορίου, στο δημοτικό δάσος Ελάτης και στο δημοτικό δάσος Μεταξά.

Η Βουλευτής εξήγησε την ανάγκη για άμεση παράδοση των ξύλων στους κατοίκους για την εξυπηρέτηση των ατομικών τους αναγκών και βέβαια τόνισε, ότι επιβάλλεται να αυξηθούν οι ποσότητες των καυσόξυλων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτές να είναι μειωμένες, έναντι προγενέστερων χρόνων, κυρίως στην περιοχή του Εμπορίου, λόγω χαμηλότερου προϋπολογισμού.

Τέλος, η Βουλευτής δήλωσε ότι ο χειμώνας στην περιοχή είναι ιδιαίτερη βαρύς και με μεγάλη διάρκεια, συνεπώς απαιτείται άμεση και ουσιαστική επίλυση των διεκδικήσεων των κατοίκων, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τους για θέρμανση.

Το θέμα συζητήθηκε και με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, καθώς και την επιθεωρήτρια Δασών, της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, κ. Μαρία Τσιατούρα, οι οποίοι, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό, προχώρησαν στην αίτηση αύξησης του προϋπολογισμού, κατά 90.000 ευρώ για το Δασαρχείο Τσοτυλίου και 70.000 ευρώ για το Δασαρχείο Κοζάνης, προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω ζητήματα.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια