Δήμος Κοζάνης: Δωρεά της AHEPA Hellas στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών

 


Αποδεικνύοντας εμπράκτως τη φιλανθρωπική της δράση, η οργάνωση AHEPA Hellas απευθύνθηκε στο Δήμο Κοζάνης για παροχή δωρεάς. Εκπροσωπώντας την οργάνωση οι κύριοι Κωνσταντίνος Βαρσάμης, κυβερνήτης, Βασίλης Καψάλης, γραμματέας του Τμήματος, καθώς και τα μέλη Ιωάννης Καβελίδης και Δημήτρης Τράγιας συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κοζάνης για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Αργύρης Χατζηγιαννάκης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Άννα Παπαντωνίου, ο υπεύθυνος έργου του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, Δημήτρης Λεούδης και το στέλεχος του Ξενώνα, Ανδριάνα Χαριτοπούλου.

Στον πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση σχετικά με τη φιλανθρωπική δράση της οργάνωσης AHEPA Hellas και αναδείχτηκε η ευαισθησία της στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από την πλευρά του Δήμου παρουσιάστηκε η λειτουργία του Πανελλαδικού Δικτύου Δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που διαθέτει ο Δήμος Κοζάνης και αποτελεί δομή του δικτύου.

Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την προσφορά της AHEPA Hellas 27 ζευγαριών γυναικείων υποδημάτων, που δόθηκαν για την κάλυψη αναγκών των ωφελούμενων του Ξενώνα. Ο Δήμος Κοζάνης και το προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών εκφράζει θερμές ευχαριστίες για αυτή την κίνηση αλληλεγγύης.


Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και ανήκει στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που περιλαμβάνει 44 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες και την 24ωρη Γραμμή SOS 15900.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια