Το 62ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

 

 


Ο φωτογράφος Βασίλης Παπάζογλου και επιμελητής του εξωφύλλου μας ζωντανεύει το Project του νεκρή φύση μέσα από τις σελίδες μας! Προβληματιζόμαστε για τον γιατρό εξ’αποστάσεως και την ενεργειακή κρίση. Τσαλαβουτάμε στην τέχνη του Χάρη Χιλίτση. 

Ανακαλύπτουμε τον Κήπο των Παιδιών, ένα απογευματινό εργαστήρι για παιδιά και νέους σε ένα χωριό του Καϊμακτσαλάν! Επιστρέφουμε στα θρανία και γνωρίζουμε τον Σελεστέν Φρενέ, έναν διακεκριμένο Γάλλο παιδαγωγό και εκπαιδευτικό μεταρρυθμιστή. Μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο απόδρασης και προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο διδακτικής προσέγγισης. Μιλάμε με εκπαιδευτικούς και στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τον ρόλο του σχολείου, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Συζητάμε με τον Ευθύμιο Ταρνανίδη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο για την αξία της Γυναικολογίας σήμερα. Περνάμε μια ημέρα στα χώματα της Σερραϊκής γης, εκεί που η εταιρεία ΓΚΡΕΚΑ προετοιμάζει, επιλέγει, φυτεύει, φροντίζει, ωριμάζει, επεξεργάζεται και συσκευάζει την ξακουστή της τομάτα. Αναβιώνουμε την Βαμβακού, έναν τόπο με ιστορία που ξαναζωντάνεψε, αφού πρώτα ερημώθηκε, από μια ομάδα νέων ανθρώπων με καταγωγή από το χωριό και συνομιλούμε με πέντε μέλη της ομάδας για το τόσο σημαντικό τους εγχείρημα!

Κινούμαστε πάνω στις ράγες των τρένων και επισημαίνουμε τα βασικά σημεία σχετικά με τις δυνατότητες και προοπτικές του σιδηροδρομικού μέσου στην Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία. Αγαπάμε την πόλη και δημιουργούμε. Επισκεπτόμαστε και σας προτείνουμε τα αγαπημένα μας στέκια. Ανοίγουμε το νέο μας τετράδιο και χωράμε μέσα του όλες τις αναμνήσεις μας. Κάνουμε τεστ DNA, παίρνουμε αποφάσεις, βάζουμε στόχους, κάνουμε όνειρα και καμαρώνουμε τους ήρωες της γειτονιάς μας. Μιλάμε για την Δικαιοσύνη και τον νομικό πολιτισμό που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βάζουμε σε πρώτο πλάνο την γυναίκα ως δημιουργό ταινιών. Μαγειρεύουμε σουτζούκι με μουσταλευριά και ανοίγουμε το φθινοπωρινό μπαούλο των ζωδίων.

 Φωτογραφία εξωφύλλου: Bασίλης Παπάζογλου_Nostalgia


Αυτά και άλλα πολλά στο νέο Together που κυκλοφορεί!


Τogether Free Press

Αρχελάου 25, Κοζάνη

Τ. 2461025600

Ε. Info@togethermag.gr

W. togethermag.gr

FB : @togethermazi

IG: @together_free_press

Ιssuu: @together43

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια