Μνήμες Λιγνίτη 2022, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ

 

Σωματείο Σπάρτακος 


Αισίως φέτος συμπληρώνουμε 13 χρόνια ενός αγώνα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και που δεν παύει ποτέ να μας συγκινεί και ταυτόχρονα να μας ενθουσιάζει.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 11 του μήνα και ώρα 11 το πρωί, με σημείο εκκίνησης την Αγία Βαρβάρα στα Ορυχεία.

Πριν από την εκκίνηση, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθεί στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας επιμνημόσυνη δέηση για να τιμήσουμε τους συναδέλφους που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Όλους αυτούς που έγιναν η αφορμή να ξεκινήσει η διοργάνωση αυτού του Αγώνα.

Η εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 11 το πρωί από το φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο των ορυχείων, ενώ η εκκίνηση της διαδρομής των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί από την διασταύρωση του Προαστίου.

Όλοι οι αθλητές θα τερματίσουν στο μνημείο των λιγνιτωρύχων, στην Σχολή Πυροσβεστών.

Η μεταφορά των δρομέων θα γίνει με λεωφορεία της επιχείρησης, που θα ξεκινήσουν από το Μνημείο Λιγνίτη για να αφήσουν τους αθλητές στις αφετηρίες.


Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι τα μέτρα για τον covid-19 έχουν περιοριστεί αρκετά φέτος. Ωστόσο, προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό, όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα έχουν την δυνατότητα, το Σάββατο 10/9 και κατά τις ώρες από 8 το πρωί με 8 το βράδυ να κάνουν την ταυτοποίησή τους στην Σχολή Πυροσβεστών και να παραλάβουν τα αναμνηστικά μπλουζάκια με το νούμερο της συμμετοχής τους.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θέλουμε να αφήσουμε την Κυριακή περισσότερο ελεύθερη για τους δρομείς που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας.
Σε σχέση με το 2021, φέτος έχουμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι βραβεύσεις και πιο συγκεκριμένα θα βραβευθούν:

Οι 3 πρώτοι στα 10 και οι 3 πρώτοι στα 5 χιλιόμετρα

Οι 3 πρώτες γυναίκες στα 10 και οι 3 πρώτες στα 5

Ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος αθλητής που θα τερματίσει (και στις δύο κατηγορίες)

Οι Αθλητές που ανήκουν στο Αναπηρικό Κίνημα θα λάβουν τιμητικές βραβεύσεις.

Μετά τη λήξη και τις απονομές, ως οικοδεσπότες, θα δεξιωθούμε τους δρομείς στο Ξενοδοχείο Παντελίδης, δίνοντας έτσι και την δυνατότητα στους συμμετέχοντες από άλλες περιοχές να γευματίσουν ήσυχα μετά τον αγώνα.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε ένα να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση της ΔΕΗ για την συνδιοργάνωση, τον Διευθυντή του ΛΚΔΜ κ. Αντώνη Νίκου, τον Δήμο Εορδαίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Σχολής, την Διεύθυνση Τροχαίας Πτολεμαΐδας, το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας και όλους μας τους Εθελοντές.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ας είμαστε γεροί να τα ξαναπούμε στην 14η διοργάνωση.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια