Είναι γεγονός... Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κοζάνης 2022 – Kozani Youth Fest 2022″

 


Το Φεστιβάλ Νεολαίας Κοζάνης 2022 – Kozani Youth Fest 2022″ με τον τίτλο Εσύ είσαι ενημερωμέν@; συντονίστηκε από την Οργάνωση Νεολαίας “GO Alive” στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 με στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των Νέων


Το τριήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας διεξήχθη στην Kοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, ενώ έίχε ως στόχο την ενδυνάμωση, την ενημέρωση αλλά και τη ψυχαγωγία των Νέων.




4 θεματικές ενότητες:

1/. Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση:
Στόχος είναι να ενημερωθούν οι νέοι και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους καλές πρακτικές που θα ενισχύσουν την προστασία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος αλλά παράλληλα θα τους δοθούν εργαλεία και χρήσιμες πληροφορίες που θα τους καθοδηγήσουν στον ψηφιακό κόσμο.

2/. Προαγωγή ευκαιριών για τους νέους:
Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι νέοι για τις ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνεργαζόμενοι φορείς. Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με τοπικούς οργανισμούς και φορείς της κοινωνίας που θα είναι χρήσιμοι για την προσωπική αλλά και επαγγελματική τους εξέλιξη.

3/. Ενσωμάτωση των προοπτικών της νεολαίας στις πολιτικές της Ένωσης:

Η ΑΝΚΟ και το Εnterprise Europe Network  πραγματοποιήσαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το workshop “Επιχειρώ στον Τόπο μου! Μάθε πώς @ANKO” 

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, o Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ και η ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μαζί με το Enterprise Europe Network.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το CluBE (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας), η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας – Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια