To Λαϊκοποντιακό γλέντι στο «Τούρκικο Σχολείο” στα Σέρβια και το παράπονο του πρόεδρου...

 



Ποντιακό και λαικό γλέντι διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου η Ευξείνος Λέσχης Σερβίων στο «Τούρκικο Σχολείο”. Ο χορός και το τραγούδι κυριάρχησαν σε μια ζεστή βραδιά.




H ανάρτηση του προέδρου και το παράπονο


Ο χορός της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και χάρισε , σε όσους συμμετείχαν , πρώτα συγκίνηση και βαθύ συναίσθημα και μετά διασκέδαση και χαρά .
Αυτό το αγωνιστικό στέλεχος του Ελληνισμού , οι Έλληνες του Πόντου , για μια ακόμη φορά μας οδήγησε στα πηγαία νάματα .

Μεγάλωσα σε γειτονιά των Σερβίων αποτελούμενη από Έλληνες του Πόντου , της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης , πόνεσα και χάρηκα μαζί τους , μα κυρίως εντυπωσιάστηκα απ τον πλούτο του πολιτιστικού τους δυναμικού , όχι μόνο σε γιορτές αλλά στον καθημερινό βίο . Αποτέλεσε για μένα ένα παράλληλο Σχολείο μέσω και διά του οποίου συνδιαμορφώθηκα , αν και η καταγωγή μου είναι απ τους βλαχόφωνους Έλληνες .

Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης , στα μέλη και στους πολλούς εθελοντές .

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία των είκοσι Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης , εξαρτημένων και ανεξάρτητων , ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων αισθάνθηκα ντροπή . Δεν προσφέρεται για μικροπρεπή συμπεριφορά η εργώδης δράση των συλλόγων μας , εκτός αν σύσσωμη η αντιπολίτευση αποφάσισε αυτόβουλα να απαξιώσει εαυτόν .

Τους καλώ να επανεκτιμήσουν τη στάση τους , γιατί το καθολικά ζητούμενο σε κάθε Δήμο είναι η συμμετοχική ομόνοια μέσω πολιτικών διαφορών και όχι η άρνηση , η αποχή , η απαξίωση και ο μηδενισμός .

Νίκος Μπουκουβάλας
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια