Διήμερη δράση της “Παρέμβασης με θέμα: «Τόπος και λογοτεχνία»

 


Διήμερη εκδήλωση του λογοτεχνικού περιοδικού Παρέμβαση σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την Παρασκευή 26 Αυγούστου και το Σάββατο 27 Αυγούστου. 

Την πρώτη ημέρα  μουσικοί με τις ξεχωριστές φωνές τους και τη συνοδεία μουσικών οργάνων διάνθισαν την εκδήλωση ταξιδεύοντας το κοινό με τις μελωδίες τους. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας.
Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης  περιείχε  ομιλία από τον Αρχαιολόγο Σωτήρη Ραπτόπουλο, με θέμα: «Ο Παρνασσός του Τάκη Λάππα και του Φοίβου Δέλφη» και ομιλία – παρουσίαση με θέμα «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, ΙΝΒΑ, Παρέμβαση. Επίσης  ομιλία Ένας ευτυχής συγχρονισμός, μια εκδοτική έκρηξη», από τον Δημήτρη Καμαριάδη, (Πρώην προϊστάμενο δημοσίων σχέσεων ενεργειακού κέντρου Δυτ. Μακεδονίας της ΔΕΗ Α.Ε.), ομιλία – παρουσίαση από τον Φιλόλογο – Ποιητή Αντώνη Κάλφα με θέμα: «Η εικόνα της Πιερίας στη νεοελληνική λογοτεχνία (1929-2019).
Ειδικότερα, το μουσικό κομμάτι περιλάμβανε τα εξής:

- Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 19.00: «Χίλιες Φωνές» της Νατάσας Καραγιάννη (φωνή) και του Γιάννη Παπαευαγγέλου (πιάνο)

- Σάββατο 27 Αυγούστου στις 19.45: Κώστας Γεροκώστας (φωνή – κιθάρα) μαζί με τον Βαγγέλη Τζημόπουλο (κιθάρα).Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια