Συνελήφθησαν -3- αλλοδαποί, για διακίνηση -31- κιλών ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της Καστοριάς

 


Συνελήφθησαν  χθες 27-08-2022) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και αστυνομικών της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς τρεις (3) αλλοδαποί, ένας ανήλικος, μία 41χρονη γυναίκα και ένας 49χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον ανήλικο, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και επιβάτες την 41χρονη και τον 49χρονο.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και εισερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε αρχικά μετωπικά με κινούμενο αστυνομικό όχημα και ακολούθως, ενεργώντας οπισθοπορεία προσέκρουσε σε έτερο αστυνομικό όχημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε αμφότερα τα αστυνομικά οχήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προέκυψε ότι, οι ανωτέρω αλλοδαποί κατείχαν και μετέφεραν από κοινού -2- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -21- συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους -31- κιλών, ενώ το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκαν σε έτερο όχημα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών και απόφαση του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Συνολικά κατασχέθηκαν

-31- κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

-1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσω τέλεσης της μεταφοράς των ναρκωτικών,

-3- κινητά τηλέφωνα και

-5- κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια