Γιάννης Ιωαννίδης πρώην αντιδήμαρχος: " Οι ΟΤΑ πρέπει να σταθούν δίπλα στα αθλητικά σωματεία-Οι επιχορηγήσεις που μπορούν να δώσουν οι Δήμοι"Μπαίνουμε πλέον στον Αύγουστο και τα μπάνια του λαού συνεχίζονται. Κάποιοι όμως ακόμα και τώρα τρέχουν για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία των αθλητικών συλλόγων σε όλα τα επίπεδα. Είναι αυτοί οι εργάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού που παλεύουν να διατηρήσουν ανοικτούς τους συλλόγους τους και να προάγουν το αθλητικό πνεύμα στην περιοχή τους.

Τα βάσανα πολλά… Από τις αλλαγές που προκύπτουν στη νομοθεσία καθημερινά (και είναι πάρα πολλές), τον αγωνιστικό σχεδιασμό των ομάδων μέχρι την κάλυψη των εξόδων με διόλου ευκαταφρόνητα τα ποσά.

Το κράτος και η Κυβέρνηση μέσα σε όλο αυτό τον οικονομικό στραγγαλισμό που ζούμε, προσπάθησε να βοηθήσει τα σωματεία και τους αθλητές που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες μέσα από τους Δήμους, ψηφίζοντας πρόσφατα το νόμο 4954/2022, όπου στο άρθρο 70 αναφέρει για τις “Χρηματικές επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία από Ο.Τ.Α. α’ βαθμού Τροποποίηση υποπερ. vi) περ. Α’ παρ. 1 άρθρου 202 ν. 3463/2006”:

vi. σε αθλητικά σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 31.3.2023.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι Δήμοι μπορούν να καλύψουν τις μετακινήσεις, που είναι μεγάλο αγκάθι, αθλητών και σωματείων που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα.

Με μία μικρή περιήγηση στη Διαύγεια μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ακόμα και στην περσυνή αγωνιστική χρονιά, ήταν αμέτρητοι οι Δήμοι που ενίσχυσαν οικονομικά τις ομάδες της περιοχής τους, με αποτέλεσμα να έχουν συγκριτικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με ομάδες άλλων Δήμων, που δεν πήραν καμία βοήθεια και αναγκάστηκαν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Οφείλουν οι ΟΤΑ να σταθούν δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, που αφιερώνουν χρόνο και χρήματα, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Καλές είναι και οι υλικές υποδομές αλλά χωρίς αθλητές, σωματεία και παράγοντες δεν έχουν καμία αξία…


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια