ΠΑΣΟΚ ΝΕ Κοζάνης: «Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα η Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα ο νομός Κοζάνης βρίσκεται ξανά στο σημείο μηδέν»

 

 


Αυτήν την φορά είχαμε την στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης να επιλέξει το Λαύριο από την Κοζάνη για την εγκατάσταση του υπερυπολογιστή «Δαίδαλος». Σύμφωνα με την μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας στόχος της Ελλάδα για την περιοχή μας θα πρέπει να είναι το να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία στην πιο ηλεκτρονικά συνδεδεμένη, υψηλής τεχνολογίας, φουτουριστική περιοχή έως το 2030.. Κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη από την Κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη επένδυση θα αναβάθμιζε τον ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς θα υπήρχε απευθείας σύνδεση με την αγορά εργασίας και με τον τρόπο αυτό θα δημιουργούσε θέσεις σε έναν τομέα που δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στο Α.Ε.Π. της περιοχής. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου για τον αγωγό White Dragon εμείς δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω οικονομική συρρίκνωση της Κοζάνης. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει προτάσεις και θέσεις για τα προβλήματα της περιοχής και θα σταθεί υπεύθυνα απέναντι σε αυτούς που αφήνουν την Κυβέρνηση να «καταστρέφει» το μέλλον της περιοχής. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την απολιγνητοποίηση είναι:

· Αναπτυξιακό νόμο με υψηλά ποσοστά επιδότησης στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην επιχορήγηση νέων καινοτόμων επενδύσεων, όπως και επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

· Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απόδοση των εδαφών για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση.

· Αναβάθμιση των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επιβάλλεται να διασυνδεθούν με το νέο, αναπτυξιακό πρότυπο.

· Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

· Αναβάθμιση των δικτύων μέσω του ταμείου ανάκαμψης

· Αλλαγή του ενεργειακού μείγματος της χώρας με περισσότερη συμμετοχή του λιγνίτη και ΑΠΕ και ώστε να αποφευχθεί η εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο

· Δημιουργία εργοστασίου με πάνελ φωτοβολταϊκων τρίτης γενιάς στη Δυτική Μακεδονία.

· Πρόγραμμα φωτοβολταϊκών στις στέγες


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια